zaterdag 2 november 2013

Stoffendroom..

Ik hoorde eens iemand zeggen ; 'Als je geen dromen meer hebt en enkel nog over het verleden praat dan ben je oud aan het worden' Waar... gelukkig heb ik nog dromen zat dus ben ik nog jong genoeg.. Yes!

Zoals sommigen onder u al weten en sommige slimmerikken onder u reeds tussen de regeltjes konden lezen heb ik ook een droom. Een droom die langzaam maar zeker concrete vormen begint aan te nemen en dat is ongelooflijk!

De droom ziet stilaan het levenslicht..

Genoeg poëtisch geleuter...  Ik zal die droom eens uit de doeken doen sé! Mijn allereerste idee was om een mooie en vooral betaalbare collectie stof op de markt te brengen. Eentje waarvan ik zin krijg om te naaien! Eentje die mij niet beperkt als het over budget gaat. Eentje waarin ik mezelf terug kan vinden. Eentje waaronder ik andere talenten een kans kan bieden. Eentje waar ik 'niet rijk maar wel super gelukkig' van wordt. Eentje onder het label 'Soft Cactus'..

En aangezien ik alles graag alleen doe, mezelf graag tot het uiterste drijf en liefst bijna onmogelijke dingen wil verwezenlijken begon ik vol goede moed aan een zoektocht om deze droom te kunnen realiseren. Samen met de wettige echtgenoot..
Na tal van gezwoeg, proberen, zoeken, onderhandelen, tegenslagen, teleurstellingen, maar ook kleine gelukkige en optimistische momenten sta ik plotseling aan de rand van een nieuw begin voor mezelf...

Zo voelt het toch..Ik weet dat er nog ontelbaar veel dingen fout kunnen lopen en er ongetwijfeld nog teleurstellingen zullen volgen maar aangezien ik een eeuwige optimist ben wis ik dat even van de plaat!!

En nu wil ik wel even zo'n klein gelukkig moment met de mensheid delen sé!

Als je een stof wil laten produceren voor echt dan komt daar zo ontzettend veel bij kijken en één van deze noodzakelijke dingen zijn proefdrukken. Ai.. die proefdrukken..Een gevoelig punt! Ligt het nu aan mijn 'veeleisendheid' of aan het 'ik- gooi- er- maar- eens- met- mijn- pet- naar- en- het- zal -wel- in- orde- zijn' van de rest van de wereld. I don't know.. Wat ik wel heb geleerd in het afgelopen jaar is dat er heel veel brol wordt geproduceerd, maar af en toe iets goed! Ik heb dus nu massa's brol liggen... maar ook iets goed!

In de wereld van de textiel sturen ze je een staaltje van je stof op. Gemiddeld zo'n 15 meter.. Als het slecht is dan moet je even slikken maar als het oké is dan heb je wel direct een leuke lap stof!

Met zo'n leuke lap stof naaide mijn lieve buurvrouw een jurkje. Het was zij trouwens die zo'n drie jaar geleden doodleuk de 'naaikriebels' over het tuinhek gooide.. En ik naaide ook een jurkje.. En met deze jurkjes rond onze dochters gedrapeerd, een geleende camera en ons goed humeur deden we een heuse fotoshoot.. En het was kei leuk..
Voor de locatie van deze shoot koos ik voor het bos waar ik zelf
ben opgegroeid. Soms heb ik last van enige nostalgie..
En een kwestie van dicht bij mezelf te blijven..


De buurvrouw naaide het jurkje 'Mambo' uit 'Homemade
mini couture' en ikzelve.. hmm, nu ja, ik hou nogal van verzinnen en niet zo
van regeltjes, dus het is een beetje een allegaartje geworden.. Maar ik ben best tevreden!


De stof viel veel bleker en 'pastelleriger' uit dan verwacht
maar gaf de stof ook iets 'vintage' waardoor ik er snel van ging houden! Het fluo oranje paspel
gaf de jurk een enorme moderne en frisse boost! Hedendaagse
vintage als je het mij vraagt!


Zoals je misschien hebt opgemerkt gebruikte ik deze
foto in de banner hier bovenaan. Het toeval wilde dat in het
bos een student ornithologie meesjes aan het ringen was. De dames waren 
gebiologeerd door het gebeuren en mochten om beurten voorzichtig een baby koolmees
in hun handjes houden! Een moment om niet te vergeten en leverde ook deze 'geluksfoto' op!


De stof werd 'Tender Tulips' gedoopt! Het zal de enige rol op de hele wereld blijven..
Op zich ook best bijzonder..
Momenten om te koesteren..

Voila sé, dan weet ge dat ook weeral!


48 opmerkingen:

 1. mooie kleedjes, mooie meisjes, mooie meesjes en mooie stof! Waarom de enige rol op de wereld? Wel jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hopelijk komen er nog rollen maar waarschijnlijk niet in deze kleurencombi..

   Verwijderen
 2. Zo mooi zeg!!!
  Kan je je stofjes niet gaan verkopen? Ik ben kandidaat koper anders :p

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amai leuke stof, leuke droom, leuke jurkjes, mooie foto's ....ik ben benieuwd naar de rest . Alvast veel succes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooooo....ons BOS!
  Even werd ik teruggecatapulteerd naar onze kindertijd....:)

  Toch jammer dat dit de enigste rol zal blijven zene.....zo'n schoon stofke!
  :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo mooi, wat een knappe dochters in knappe jurken gemaakt van je unieke zelf ontworpen stof, in dat mooie eigen vertrouwde bos ;)
  Veel succes met het uitwerken van je droom!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zoveel moois! Ik benieuwd naar wat nog komen mag. ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een coole droom!! En prachtige dametjes in die jurkjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooi avontuur ben je begonnen! Ik ben benieuwd...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een droom! Ik duim ervoor dat je hem kan waarmaken!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig! Ik hoop dat je je droom kan waarmaken! En ondertussen is Spoonflower misschien iets voor u? Kan de tender tulip alvast verkocht worden...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik vermoed dat er nog andere rollen gaan komen met den tijd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik piep al af en toe eens om te kijken hoever je staat... en ik duim mee voor alle -ambetantige- stappen! Het is super hoe je droom beetje bij beetje werkelijkheid wordt en het leverde in dit geval een uniek en gelimiteerd stofje! En uiteraard twee prachtige jurkjes in dito omgeving ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ja wade,ferm stofke.

  Een ding is zeker ,uwe droom moet er komen.En dan kunnen wij masaal stofkes bij u kopen...iedereen tevreden.
  Ga je er ook op canvas laten drukken?om valieskes te maken,he

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal maar eens beginnen bij het begin zeker en zien dat ik alles op katoen gedrukt krijg! Daarna ga ik waarschijnlijk verder dromen over andere ondergronden.. :)

   Verwijderen
  2. Natuurlijk, stap voor stap ,maar toffe canvas is moeilijk te vinden.vandaar de vraag.

   Verwijderen
  3. Allé, ik zal het onthouden.. Omdat ge zo aandringt.. ;)

   Verwijderen
 14. Wow, dat heb je echt mooi voor elkaar ! Dat komt zeker in orde met die stofjes en jouw droom … Dit stofje is alvast een schot in de roos. Prachtige jurkjes en prachtige modellekes ! Ik duim dat je je droom verder kan waarmaken.


  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een droom, wauw! Ik wens je nog heel veel succes met de verdere uitwerking, en nog meer van die momenten om te koesteren!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het is echt prachtige stof! Maakt me nieuwsgierig naar het vervolg. gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heel mooi kleedjes in een even mooie stof! Benieuwd naar meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Een stoffendroom... Daar weten we alles van. Mooi dat je ervoor gaat ! Neem gerust contact op met ons als je op zoek zou zijn naar een verdeelpunt. www.lanalotta.be

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Bedankt voor jullie steun tijdens dit proces! Hopelijk komt dat hier in de sjacosh hé..

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Amai, wat een droom! Maar als ik het zo bekijk, sta je al redelijk ver. Geniet ervan hem nog verder waar te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Nu had ik echt gehoopt op een kleine give-away op het einde van je bericht :-)
  Hetzelfde idee is hier ook al enige malen door mijn hoofd gevlogen. Ik heb hier een echtgenoot/illustrator in huis die prachtige dingen maakt en telkens als ik de stofjes bij boraillustraties.nl bekijk denk ik dat kan hij ook :-)
  Maar ik heb niet zoveel lef als jij en mijn man heeft het nu al druk genoeg dus het blijft voorlopig bij dromen....
  Heel veel succes nog met jouw avontuur!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een grootse droom ! Ik kijk uit naar jouw collectie stoffen !

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een toffe droom en ben heel benieuwd hoe die af loopt! Mooie stof!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. waauw!!! wat een prachtig berichtje... hier zit een zeer trotse mama. Niets op aan te merken hoor buurvrouw!
  Je weet, ik ga al helemaal mee in je droom en ben voorlopig je grootste fan! :) ik wens je er dan ook alle succes mee want als iemand dat verdient ben jij dat wel...!! Je hebt enorm veel creativiteit en die moet gewoon aan de buitenwereld getoond worden. En daar bovenop ben je nog een fantastische buurvrouw die toch wel een goeie vriendin geworden is. Wij kunnen steeds op jullie rekenen (zowel vr de kleine dingen des wereld als de grote). Ik zag hier derjuist een reactie van iemand "zo een buurvrouw wil ik ook wel"... sorry, het is al die van mij :) :) maar ik wil ze wel best wel delen hoor. :) Volgens mij gaan er nog veel naaitips, ideetjes en stofkes over het hek gegooid worden. ohja, en voor ik het vergeet... misschien toch nog een meterke tender tulip bestellen vr volgende zomer... ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sebiet ga ik hier een traantje moeten wegpinken! Gij zijt ook een super buurvrouw hoor.. x

   Verwijderen
 25. Ik weet zeker dat het allemaal gaat lukken! Ik was in ieder geval behoorlijk onder de indruk van de staaltjes die je toen liet zien. Die stofjes wil ik wel in mijn kast hoor! Succes met alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Waar heb je dan uiteindelijk die goeie kwaliteit gevonden? I overweeg ook al een tijdje om eens mijn eigen stof te laten drukken, en nu ik dit zie, ben ik helemaal verkocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Dat moet een ongelooflijk voldaan en superfijn gevoel geven! En het is echt een prachtig stofje geworden, ik kijk er nu al uit om er een metertje mogen van te kopen! Heel veel succes met het vervolg van je creatieve verhaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Mooi gedaan! En super dat je zo voor je droom kunt gaan.
  Als je stofjes hebt die je niet 'gelukt' vindt, wil ik er el van overnemen. Ik maak ook tassen, tasjes en quilts in allerlei kleuren. En ik heb een stoffenverslaving ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 29. De stof is prachtig! En bravo voor het verwezenlijken van je droom, ik zit er vol van maar heb géén lef :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wauw, daar had ik direct al een meterke van besteld hoor! Onze dromen liggen dicht bij elkaar, ik ben in dezelfde fase als jij maar heb ook nog niet helemaal gevonden wat ik zoek.
  Veel succes, als ik deze blog bekijk ben ik er zeker van dat het je zal lukken!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat een super leuk verhaal en prachtig romantische foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Je zus vertelde op onze blind date over je geweldige stoffen , ik kijk er naar uit !
  Liefs
  Biefrul

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Enig ideetje wanneer je stofjes op de markt/net/winkel/... komen?
  Ze zijn echt prachtig!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hoor, begin April 2014 zullen de stofjes te koop zijn! Ze zijn supermooi gedrukt.. ;)

   Verwijderen
 34. Nu ik de buurvrouw een keertje gezien heb, zie ik de gelijkenis met de dochter :-) (An)

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Ik zag al een sneak preview van die stoffen en uw droom dus via Lieve... jammer dat deze er niet bij zit want hij is toch heel geslaagd... maar ja wss is dat omdat er echt wel andere en betere zijn ;) ik hoop alvast dat mijn favorieten ;) er gaan bij zitten... en dromen... daar ken ik alles van en het is met vallen en opstaan :) zo wou ik graag morgen online gaan met mijn shop maar omdat ik het perfect wil toch nog even uitstellen... herkenbaar allicht voor jouw :) ik sta alvast te springen om met uw stofjes aan de slag te gaan... en natuurlijk, als dat mogelijk zou zijn, wil ik voor Gents verdeelpunt spelen :) maar dat zien we wel weer... belangrijkste is dat die stofjes er snel zullen zijn... en oh ja, zoals paspelpoezen al zei... je moet echt goed kijken op die foto's voor de kindjes... het lijken net zusjes :)

  BeantwoordenVerwijderen