woensdag 30 oktober 2013

Doopsuiker idee om zelf te maken!

Deze week kreeg ik van een vriendin per email een vraag. Of ik een vogelhuisje kon maken..' Euh, ja, maar waarom hebt gij aan het begin van de herfst een vogelhuisje nodig? Is dat niet meer iets voor de lente misschien?' opperde ik voorzichtig.. 'Nee, 't is voor deze winter' antwoordde ze. De winter..

huh ?

Het blijkt nu dat ze geen ijsvogels gaat uitbroeden of iets dergelijks maar dat ze zelf een ei gaat leggen. In december.. En nu wil ze een vogelhuis.. Voor haar suikerbonen..

'Aah, voor uw suikerbonen! Nu verstaan wij elkaar..Ja, ik kan technisch wel een vogelhuis in elkaar timmeren maar eigenlijk heb ik niet zo veel tijd... Jammer, want normaal sta ik altijd klaar om vogelhuizen voor iemand in elkaar te timmeren. Ik zag haar beteuterde gezicht al zo voor mij.. Al haar 'suikerboondromen' aan flarden.. En een vrouw teleurstellen in zwangere toestand dat kan wel eens een serieus emotionele hormonale uitbarsting veroorzaken. En precies dat willen we liever vermijden nietwaar?!

Dus ik kwam met een voorstel. Ik kon er dan wel geen op maat maken maar ze kon er wel één lenen. Niet dat ik een grote voorraad vogelhuizen voor doopsuiker in mijn schuif heb steken maar dit voorjaar maakte ik toevallig voor een andere vriendin al een vogelhuis. Voor haar doopsuiker! Ik snorde dus wat fotootjes op en mailde ze met een bang hartje door.. Maar gelukkig, ze is tevreden en ze wilt het gaarne gebruiken! Oef..

En ik zal dat huisje eens delen met jullie.. Misschien ook iets voor uw doopsuiker?


Het huisje maakte ik voor de ouders van Darah Eliza.. Een pracht van een baby!
Als basis vertrokken de mama van Darah en ik van een stofje van Michaël Miller
'Happy Dots' dat ik kocht bij Juffertje Uil. Ze wist heel goed welk thema ze wilde gebruiken:

VOGELTJES!

Van de stof naaide we vogeltjes en de mama vulde ze allemaal en naaide de
vleugeltjes erop. Het naampje printen we op het lintje..
Niet dat ik een grafisch vormgeefster ben of zoiets maar in 'photoshop' kan
ik aardig mijn plannetje trekken! Ik hielp haar dus ook aan een mooi en goedkoop kaartje ;)

Als basis voor het kaartje gebruikte ik weer de stof van Michaël Miller.
Ik vond echt wel dat die vogeltjes een huisje nodig hadden dus timmerde ik het bewuste
 vogelhuisje als verassing en liet de rand met boogjes uit het kaartje terug komen in het huisje.


En nu gaat dat huisje dus gerecycleerd worden sé! Dat heb ik graag...
en ik ben heel curieus wat er nu in het huisje gaat wonen... ;)


16 opmerkingen:

 1. heel mooi! toch een creatieve madamme ze

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Och zo mooi!!! Die vriendinnen van jou hebben geluk met jou als vriendin!
  Zo mooi en secuur gemaakt. En heel origineel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een tof huisje en die vogeltjes zo mooi...
  Een schoon geheel samen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super !
  Denk je dat een minder diep vogelhuisje met gaatjes in de boogjes kan dienen als kettingen- en oorbellenhuisje ? Ik zou dat precies een keischoon juwelenhuisje vinden.
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super schattig ideetje. Jammergenoeg is het hier in Zwitserland geen mode om doopsuiker te geven bij een geboorte. Eens kijken waarvoor ik zo`n huisje nog zou kunnen gebruiken...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig! Zo'n vriendin gelijk u wil ik ook wel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Weer zo een schoontje. Die vogeltjes zijn echt super! En dat huisje maakt het helemaal af. Ik deed bij ons ook van doopsuikerstandje recycleren. Als iets goed werkt waarom zou je het dan niet nog eens gebruiken he.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi! Hoe printte je die naam op die lintjes?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gewoon met een inktjet printer. Eerst het juiste formaatje van tekst op een stevig papier printen. Dan op precies dezelfde plaats een lintje kleven met pritt. Paier voor de 2de maal door de printer. Het lintje er onmiddelijk aftrekken en laten drogen. Later kan je de tekst nog fixeren door het in een badje met water en azijn te leggen en droog te strijken met een bakpapiertje ertussen. Dit hebben we niet gedaan met de satijnen lintjes omdat het waarschijnlijk toch nooit gewassen zal worden..Bij katoen is dit wel beter..

   Verwijderen
 9. Mooi! Lief! Leuk idee voor geboortesuikertjes!
  Ik ben ook benieuwd wie nu in het huisje komt wonen :)
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. zo leuk om doopsuiker zelf te maken,
  ik ben er zelf ook eens aan begonnen voor mijn zus
  80 schoentjes haken :)
  maar die vogeltjes zijn supertof,
  zeker nu het weer wat minder wordt,
  zorgt ervoor dat er toch al een beetje lente in huis komt :)

  Grtjs

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Tof! Ik ga je denk ik met rust laten wat betreft mijn doopsuiker (feb), het zien van je blog zet aan tot het zelf proberen :). Al mag ik altijd wel eens om advies vragen hé? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Supermooi! Zou ik graag zelf proberen! Heb je een patroontje voor de vogeltjes?

  BeantwoordenVerwijderen