woensdag 20 november 2013

Stoffendroom part two..

Bij een spannend verhaaltje hoort altijd een 'wordt vervolgt'.. Zo ook bij dit verhaal.. Bij de geproduceerde 'proefbrol' zat namelijk nog een bruikbare rol. De Tender Tulips blue..

Ook daar werden vlijtig allerlei proeven mee gedaan met een leuk resultaat! Hij ging niet af na meermaals wassen..joepie! Hij kromp hoegenaamd niet..nog eens joepie! En hij naaide vlot.. dat zijn drie plussen op rij! De kleur week nog steeds een beetje af en als ik mijn vergrootglas bovenhaal dan kan je zien dat hij digitaal geprint werd, maar deze kleine minpuntjes vielen snel in het niet toen het voor ogen gehouden jurkje af was! En dat klein geluk zal ik hier eens met jullie sé..
De winterse temperaturen van vandaag smelten als sneeuw voor de zon met deze zomerse foto's :) Ze werden namelijk op dezelfde dag getrokken als die andere foto's! Maar het stofje houdt goed stand bij somberder weer want onze juffrouw draagt het lustig door! Zo hebben wij dat graag! Weliswaar met een dikke kousenbroek eronder en een warm vestje 'on top' en bottekes die de winter kunnen trotseren!
Het stofje heet Tender Tulips Blue en deze rol zal helaas ook de enige op heel de wereld blijven! Ja, ik weet het, jammer hé! Maar niet getreurd! Binnenkort ga ik wegens plaatsgebrek wat uitdelen.. gratis en voor niks! Geef toe, dat moet uw leed toch wat verzachten hé!
De aparte combinatie van dat heel donker blauw met 2 pasteltinten heeft toch echt iets vind ik! Al zeg ik het zelf..
Om het jurkje te maken combineerde ik patroondelen van verschillende patronen. Zo komen de mouwen van het bloesje 'Blush' uit Homemade mini couture. Het lijfje van weer een ander patroon dat ik een beetje aanpaste en de rok is gewoon een cirkelrok met fronsjes. Want kunnen draaien met een rok is bij ons een 'must'. Enkel niet altijd haalbaar wegens 'te veel stofverbruik'!De mouwen en de rok werden afgewerkt met bijpassend biais en met een paspel tussen het lijfje en het rokdeel! Voila sé, weer een blik kunnen werpen in mijn stoffendroom!


To be continued..

;)

23 opmerkingen:

 1. Heel mooi, Ik werkte vroeger in een huishoudlinnenzaak.En ik herinner mij nog de testversies...Stapels lagen er die alleen bruikbaar waren om over een paneel tespannen, omdat er ergens iets verkeerd gelopen was met het eindproces.Na het wassen kreeg je dan allemaal witte strepen....
  Ik sta vol ongeduld te wachten wanneer jouw stoffen op de markt komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amaaai!
  Heel mooi, prachtige stof, prachtige foto's en prachtig kleedje!
  Hopelijk komt je stoffendroom snel tot stand want dit smaakt naar meer...
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een tweede rol tulips zou nochtans veel fans hebben, denk ik. Mocht je je nog bedenken? En hele fijne foto's trouwens, vooral die vogeltjes op den draad :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Och, mooi weer! Zie ook gelijk een jurkje of rokje voor mijn kinders er in........

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zeg, maar als deze mooie testversies het niet gehaald hebben, dan ben ik wel heel nieuwsgierig naar wat er uiteindelijk wel op de markt zal komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha, het zonneke op een koude dag. Altijd fijn :)
  Het blijft toch ook een schoontje hoor in die kleurencombintatie. Maar de nieuwe kleuren zijn ook schoon he ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Spijtig dat we dat stofke nooit gaan kunnen kopen, heel knap gedaan trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel mooi jurkje!
  En ik ben ook fan van de stof, prachtige combinatie van kleuren

  BeantwoordenVerwijderen
 9. een schitterend retrojurkje, ik ben fan!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi! En oh, wat ben ik benieuwd naar de rest van het verhaal...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. 't is een prachtige stof! Wat een talenten hier zeg! Knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Waauw!!! En weeral zo jammer dat de rol eenzaam en alleen blijft :(

  BeantwoordenVerwijderen
 13. mooi mooi mooi en ik kan al niet wachten op je give-away

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zo mooi, de mensen zullen nogal kijken zeker als jullie familiefeestje hebben uw zus haar kids en die van u altijd uniek en mooi gekleed...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel knap ontwerp, daar zou ik graag wat mee maken hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. goh zeg, ik ga dat binnenkort echt ook eens proberen hé! Op het stoffenspektakel ontdekte ik een Nederlandse tegenhanger van Spoonflower, ik denk dat ik die eens ga testen. En echt serieus, mocht tender tulips ooit op de markt komen, (vooral in blue), dan mag je mij toch ook een meterke of twee!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. ik doe heel graag mee, zeer mooie stofkes

  BeantwoordenVerwijderen