maandag 11 november 2013

Het allerbeste pannenkoekenrecept..ever..

Deze week zei iemand tegen mij: 'Gij kunt toch echt alles hé' Niet waar... Er zijn een hele hoop dingen die ik niet goed kan, maar daar ga ik nu niet direct mee te koop lopen hé! Eén van die dingen is koken..
Bij ons in huis gaan de 'ooh's' en de 'aah's' in de keuken steevast aan mij voorbij en zijn deze enkel voor de echtgenoot weggelegd. Fantastische recepten van mijn hand en dergelijke meer zult u hier dus niet vaak zien verschijnen!

In de keuken ben ik verre van een keukenprinses en de man des huizes kookt steevast wanneer er bezoek komt. Niet dat je een voedselvergiftiging gaat krijgen van mijn kookkunsten maar enkel de eerder alledaagse kost kan ik uit mijn 'kookmouw' schudden. Stoemp met worst en dergelijke meer. Nee, voor het betere, verfijnde kookwerk moet je echt niet aan mijn deurtje komen bellen!

Gelukkig heb ik één kookhoogtepunt. Het enige moment waarop ik in de keuken op handen word gedragen. Het enige moment waarop ik verander in een onverslaanbare 'kook-queen'.. Een top kok die vanzelf gekust en gekroond wordt. Als ik pannenkoeken bak dan ben ik plotseling de nummer één! Een fantastisch recept dat bij vriend en vijand geliefd is, gecombineerd met de perfecte 'pannenkoekendraai' van mijn hand doet menig mens luid juichen..

Vandaag bakte ik nog eens voor mijn kroost pannenkoeken.. De perfecte mix van zoet en zout, flinterdun met een krokant korstje, goudbruin gebakken en royaal belegd met allerlei lekkers en ik werd onmiddellijk gekust, geknuffeld en de hoogste hemel in geprezen..Daar doen we het dus voor..

Maar ik moet u iets bekennen..

Ik heb het gestolen.. Zonder blikken of blozen en als een onvervalste 'copycat' heb ik het recept overgenomen van het eerste het beste pak Imperial zelfrijzend bakmeel. Ik paste slechts hier en daar een minimale verandering toe maar voor de rest is het gewoon een recept van op een pak! Maar als u ook geen kookwonder bent dan moet u dit recept echt eens proberen.. U wordt beloond..
Voor 20 pannenkoeken

250 gram zelfrijzend bakmeel
1 zakje vanillesuiker
50 gram suiker
1 mespuntje zout
4 eieren
700 ml melk

Alles goed mixen met de staafmixer
en klaar..
Op het originele recept staat ook  dat je 2 eetlepels
olie of boter moet toevoegen, maar dat laat ik achterwege.
Het deeg verdeelt zich dan moeilijker in de pan..
Verander ook het 'mespuntje' zout in een 'mespunt' zout!
gebruik ook zeker bakboter ipv olie..
En dit krijgt u ervoor..
En dit..

Eet smakelijk!

21 opmerkingen:

 1. Hmmmm... Dit moet ik dan maar eens proberen. Ik kan het beste recept nog steeds niet vinden. En manlief zegt na ruim 4 jaar nog steeds: jij kunt het niet. Die van mijn moeder zijn de enige lekkere... Ai... Gelukkig zegt hij dat alleen maar van pannenkoeken.:-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hiermee gaat ge uw schoonmoeder aftroeven.. echt waar..Het is mij ook gelukt ;)

   Verwijderen
  2. Ook ik ben geen kok en ik doé het ook niet graag….enkel…. Ja, pannenkoeken bakken en ook hier word ik door iedereen toegejuicht dat ze de lekkerste zijn…mijn recept al jaren….ook het recept van op de doos Imperial 🤪…mijn extraatje is een eitje meer 😋😋
   Groetjes (Ps mijn bijnaam is pannenkoekenmollie ☺️)

   Verwijderen
 2. Aha, zooo doen ze dat...ik ga het ok pikken se ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik ken dat, het enige recept dat ik regelmatig mag uitdelen is van mijn chili :)
  voor de rest gaat de eer integraal naar de wederhelft

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hmmmm...zien die er lekker uit!!! Met water in mijn mond, schrijf ik snel het receptje over. Jammer genoeg ben ik niet gezegend met een pannekoekendraai-hand (of ligt het aan mijn pan ?) maar ik doe toch nog eens een poging ;.)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een pannekoekenpan doet wonderen bij het draaien.

   Verwijderen
  2. Inderdaad een pannekoekenpan gebruiken en je pan eerst goed heet laten worden.. A piece of cake..

   Verwijderen
 5. En dan smeer ik er nog nutella op in plaats van siroop of suiker. Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zoals ik daarstraks al zei, voor mij ene met bruine suiker ;)
  Wel grappig weer iets waarin we matchen, want pannekoeken, dat is toch ook wel mijn culinaire specialiteit. Toch ik wil dat recept van jou ook wel eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Awel, ik heb gisteren had ik niet genoeg olie voor mijn recept, en dus het jouwe eens geprobeerd. En bij deze pik ik dus uw gestolen recept. Want hoewel mijn pannenkoeken altijd heel lekker werden bevonden, waren volgens mijn testpubliek deze nog beter. (en met minder olie) Wat wil je nog meer!
   Eerst kreeg ik de opmerking, amai jij bent voor een heel leger aan het bakken zeker. En na afloop telde ik de overgebleven pannekoeken: 4 stuks. Er is dus gesmuld in overdaad!
   Bedankt dus om het recept te delen.

   Verwijderen
 7. Dat ga ik proberen! Ben ook zooo'n slechte kok. En ik vind koken ook echt niet leuk gewoon. Een dagelijks terugkerende merde....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. idd.. altijd op het slechte moment ook..Als je moe bent en de kinderen ook!

   Verwijderen
 8. Hmmm… hier thuis is het net de echtgenoot die heerlijke pannenkoeken bakt, dus ik heb dat gaarne uit handen gegeven. Hij hanteert hetvolgende simpel recept: 2-3-5. Dat is het volgens hem. Euh, maar ik weet dus bijgod niet van wat dat is. Oh ja, en hij doet er een klein deeltje sojamelk bij ipv gewone melk, dat weet ik wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben ook niet zo'n kookster... Dit ziet er wel erg lekker uit! gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier is de vriend ook de pannenkoekenbakker. Alleen al omdat ik dan gewoon maar aan tafel moet gaan zitten en eten. Want alle andere kooksels en baksels zijn voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hier ook al't zelfde! Quiche, gebak en pannenkoeken. De rest is voor de halve trouwboek. Nog wel niet echt verder gegaan dan het recept van den boerinnenbond, dus doe ik dat mss volgende x eens met jouw receptje! (dat wordt een post-itje tussen den boek getiteld: Naomi-pannenkoeken) :D

  BeantwoordenVerwijderen