dinsdag 26 november 2013

Drie -op -een- rij- verjaardag..


Dit weekend logeerde ik bij één van mijn zussen die in Nederland woont. Zolang mijn cursus over textiel liep, logeerde ik er telkens van zondagavond op maandag. Die rit elke maandagochtend vanuit België doen tot in het hartje van Nederland zag ik echt niet zitten! En het was stiekem ook wel supergezellig.. Maar mijn cursus is afgelopen dus voorlopig geen logeerpartijtjes meer..

Haar 3 oudste kinderen (kinderen kan ik ze niet echt meer noemen) zijn allemaal jarig op 5 dagen tijd. Daarom doet ze het feestje elk jaar op één dag. Handig voor zij die dus van ver komen.. Altijd een beetje stress ook om drie kadootjes in elkaar te flansen en waar ik meestal (zoals gewoonlijk) last minute en 'tussen de soep en de patatten' aan begin! En deze laatste 'logeerzondag' was het weer zover..

Maar wat geef je bijvoorbeeld aan een jongedame die voor de eerste keer op 'kot' (kamers voor de Nederlandse lezers ;)) zit en jarig is? Juist..een beetje gezelligheid, handig verpakt en voorzien van een levensles!Ik voorzag 2 mandarijnenkistjes van een laagje bijpassende verf.. Die verf had ik net nieuw gekocht voor een ander projectje, maar daar later meer over..
Handig voor als je de afwas moet doen op kot in zo'n keuken die je moet delen met 15 anderen en die
niet naast je kamer ligt..
Tegelijkertijd kan ze de kopjes er ook gewoon in bewaren.. Dat scheelt weeral kastruimte..


Ik flockte ook een belangrijke levensles op het kistje ;).. Dat gaat dus.. Dan weten we dat ook weeral!
Ik plakte ook een dik stuk vilt in en onder de kistjes om de glazen te beschermen.


 Dikke vilt: Allegaartje, Duffel.


De kopjes komen trouwens van Ikea.. Schoon en niet duur..


Ze heeft ook juist voor de eerste keer een vriendje. Snoep delen leek me dan ook wel gezellig...


Jongedame 2 schonk ik een leuk gevulde toiletzak.. Omdat ik dol ben op toiletzakken en zij ook! Ze kreeg er vorig jaar ook al één, maar de rits had het begeven dus dat gaf het ideaal excuus om een nieuwe te fabriceren!


Een extra stevige fluo koraal rits van bij Veritas.. Sneuvelen zal die rits niet meer denk ik!


Voorzakje uit blauwe gordijnstof met keperbinding ( Ge ziet het hé, ik heb er dus echt iets geleerd ;))


Paspel met kant: Stoffenspektakel..


Stof: Komt van bij Veritas en is geloof ik van Free spirit. Maar zeker ben ik er niet van..
 Een handig boek met goede tips om leuke tassen te maken is het boek 'Tassen maken de vrouw' van Lisa Lam. Een andere overzichtelijke tutorial voor een toiletzak is deze van Oon. Maar dat wist u vast al..


Voor de oudste zoon (die eigenlijk niet meer thuis woont maar nog graag zijn verjaardag thuis viert) naaide ik een supersimpel zakje gevuld met producten voor mannen. Die jonge gasten van tegenwoordig zijn namelijk ook nogal ijdel, maar dat terzijde..
Hij zit in het leger (of toch zoiets) dus zo'n 'legerachtige' font leek wel gepast..

Alles schoon assorti.. zo hebben we dat graag!


Voila sé, nu ben ik weer gerust voor een jaar...

41 opmerkingen:

 1. Ik ga jou ook uitnodigen voor mijn verjaardag :-). Super cadeaus, vooral die details vind ik echt fantastisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi! Zeker bij elkaar :) Zulke gasten zien we graag in NL ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weeral tot in de puntjes schoon afgewerkt, zoo zien we het graag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. super vind ik dat, heel mooie
  http://muisjesjadestig.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er ontzettend leuk uit! Ze mogen blij zijn die kinders!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat zijn nog eens mooie persoonlijke cadeaus,
  love it ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie kleuren! Ik heb ook eens proberen flocken op hout, maar bij mij 'pakte' dat precies niet zo goed. Alles bleef wel hangen, maar bij gebruik (het waren houten stelten) vielen de figuurtjes er een voor een af.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei, hopelijk blijven deze er wel op! Het leek toch goed vast te zitten.. dat zal afwachten worden..

   Verwijderen
 8. Leuke cadeau's! Heerlijk om ze te bewonderen, het maakt me instant vrolijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Och, wat een enige cadeau's! Helemaal leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtige cadeaus heb je weer en wat een schitterende kleur, die komt me bekend voor! ;-) Daarover ook snel meer van mijn kant... Ik had vandaag niet voldoende daglicht om foto's van al dat prachtigs te maken! Maar wat een feest was je pakket, geweldig bedankt!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zag al via 'post tracking' dat het pakketje vandaag zou aankomen! Het is inderdaad dezelfde pot verf ;) Ik ben content dat het heelhuids is aangekomen en dat je er blij mee bent..

   Verwijderen
 11. Pffffff (slaakt een zucht van al dat moois)..... Helemaal leuk, de kinders mogen blij zijn met een tante als u!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik heb me al een paar keer afgevraagd of er nu echt niets meer te maken viel van een mandarijnenkistje.
  tot nu toe kon ik niets vinden, maar jij hebt me op andere ideeën gebracht! geweldig mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. lieve zus, het was ons een waar genoegen om u als gast te hebben en dat is waar, die logeerpartijtjes waren super leuk ende gezellig en ik mis mijn zusje nu al.
  We hebben een gat in de dag gelachen toen we dochterlief Rebekka s'morgens vroeg wekte met gezang en het geklater van pannendeksels. We gaan daar heel ons leven met momenten aan terug denken en via sociaal media is het natuurlijk al weer de wereld in gelanceerd. super tante met super kadootjes . kus, moi x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb er nog even aan gedacht om dat met die pannendeksels te vermelden omdat het eigenlijk wel super grappig was, maar ik was niet zeker of ze dat wel leuk zou hebben gevonden.. (Maar wij wel ;))

   Verwijderen
 14. Su-per-mooi! Alles! Uw details (zoals die geflockte sterretjes) maken het af

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Waaw, zo'n mooie kleuren, prachtige details, alles tot in de puntjes, gewoon AF! Knap gedaan, iedereen zal wel staan te popelen elk jaar: wat zou tante nu gemaakt hebben???

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een mooie cadeautjes; supermooi afgewerkt. Heb je die naam uitgeknipt? Lijkt me niet gemakkelijk, zo'n fijne letters.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wederom geniaal allemaal!
  Zeg als ge nog mandarijnenkratjes nodig hebt, ik graak er hier niet vanaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Supertoffe kadootjes! Ze gaan hier zeer tevreden mee zijn.
  De dikke rits zal inderdaad niet sneuvelen, die houdt wel even.

  Groetjes van het Veritas-team

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Zoooo leuk! Hoe maak je toch die Flock letters???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met de quickutz snijplotter van Silhouette..

   Verwijderen
  2. Ha! Het geheim van de smid! Er gaat een wereld voor me open....thanks!!!

   Verwijderen
 20. Prachtig! ik sta perplex. Flocken op hout, ik wist niet dat dat kon.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Bij het zien van de bovenste foto dacht ik meteen: zoiets zou geweldig zijn voor op kot! Het cadeau gaat zijn doel dus niet voorbij :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Het zijn de details die het 'm doen ! Iets waar jij echt in uitblinkt !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat hoort dat allemaal mooi bij elkaar, flocken is echt een van je vele talenten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Deze post had ik precies even gemist blijkbaar....
  Wat een heerlijke cadeautjes zeg! Echt prachtig! Ben zo jaloers op jouw projectjes met verf. Ik heb hier zeker 4 dingen liggen die dringend geverfd moeten worden maar ik begin er maar niet aan...

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Door jouw blogje ben ik overtuigd! Ik wil ook een Cameo! Vind jij deze makkelijk om mee te werken? Ik heb juist een beetje schrik dat ik er niet echt ga aan uit geraken.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hoi, ik heb zelf een Silhouette Quickuts, de voorloper van de Cameo, maar hij werkt praktisch hetzelfde. Bij de machine zit een goede handleiding en een redelijk eenvoudig programma. Zelf snij ik al jaren rechtstreeks vanuit Illustrator. Dan ben je nog vrijer in je afbeeldingen..Vanuit de website van Silhouette word je heel goed ondersteund voor een rechtstreekse connectie met Illustrator.. Veel plezier ermee!!

  BeantwoordenVerwijderen