woensdag 23 oktober 2013

Een bange kip met halloween..

Een bange kip.. dat was ik vroeger.. Een echte bang kip..
Ik durfde bijvoorbeeld nooit alleen naar boven te gaan toen ik klein was. Onze trap had open treden en daaronder was de trap naar..de kelder.. Brrr.. Ik krijg nog de kriebels als ik daaraan denk!
Nachtmerries waren de orde van de nacht! Ocharme ons moeder.. 'Te veel fantasie' zei ze altijd...

En ik heb dat doorgegeven aan mijn kids. Ocharme dees moeder dus nu..
Kijken ze een onschuldig tekenfilmke op TV waar iets 'eng' in voor komt of lees ik een spannend verhaaltje met net dat tikkeltje te veel intonatie voor, dan heeft de dees het geweten.. 's nachts.. En ik heb mijne slaap zo nodig!!

Dat is één van de redenen waarom ik niet dol ben op halloween! En wilt dat nu wel juist deze periode halloween zijn zeker.. Niet goed voor mijn nachtelijk rust! En deze vrijdag is het weer zover.. Een heuse halloween verkleed party op 't school. En ik hang er weer aan.. Als ik ze in iets eng verkleed dan zijn ze bang van zichzelf! Nee, nee, het is nog juist niet zoo erg hoor..maar toch! Niet verkleden is ook geen optie..

We kiezen dus iets veilig.. iets leuk..iets rap (want ik heb geen goesting in rompslomp ) en toch halloween! Iets dat ik nog wel ne keer voor iets anders kan gebruiken ook.. Het is oranje, rond en gezond.. u raadt het goed, een gezond stukske groente uit onzen hof.. ne pompoen..Eerst maak je een knot hoog boven op het hoofd..


Daar schuif je een pompoensteeltje op.


Zie eens hoe lief.. De oranje schmink moet je er even bij fantaseren..


Echte pompoenliefde..


En zo is het gezicht van een pompoen volgens onze Sem..
Bij hem vulde ik het steeltje met kussen vulling.
De rest moet ik nog bedenken..


Nog een 'pompoenrokske' of kraagje erbij en klaar!
Voor al die naai talenten onder ons 'a piece of cake' en voor de anderen...ook!
Check de tutorial voor het wat en hoe!

En met carnaval...maak ik er een aardbei van ..of een tomaat! ;)


Tutorial

Benodigdheden: 


Stuk groene fleece, schaar, naaimachine ;)


Knip uit: Een cirkel met een diameter van 6 cm.
Een rechthoek van 14 cm op 19.5 cm
Blaadjes met vorm en formaat naar keuze.
Knip een cirkel uit het midden van de blaadjes met een diameter van 4 cm.


Speld de cirkel en rechthoek aan elkaar vast.
Je krijgt een soort van koker.
Naai eerst de lange zijde van de rechthoek dicht.


Naai de cirkel aan de rechthoek (het kokertje dus). Naadwaarde 1cm.
Gebruik een ritsvoetje, das handiger..


Zo ziet je kokertje er nu uit.


Geef knipjes in de naad van de cirkel.
Let op dat je niet in het stiksel knipt!


Keer de koker. 
Schuif deze nu door het gat van de blaadjes.


Speld vast.. naai vast


 Zo ziet het handeltje er nu uit.


Geef ook knipjes in deze naad.


Keer binnenstebuiten en .. tadaa
Een steeltje..

Veel plezier..18 opmerkingen:

 1. Haha, uw pompoentjes zijn om op te eten !
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Meer moet dat niet zijn.. ;)
  Ga ik alvast proberen te pinnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk leuk! Ik ga voor nog iets veel eenvoudigers, een spinnendot. En gelukkig maar dat er kussenvulling bestaat en Sem niet moest sparen voor een staartje... maar hoe blijft-ie staan op zijn hoofd?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Das nog het enige probleempje.. Ik dacht aan een diadeem maar dat vond meneertje voor meisjes. Toen opperde ik: 'misschien een elastiek,' maar dat vond meneertje lastig zitten. Toen dacht ik bij mezelf..'dubbelzijdigen tape?'.. maar dat vond ik zelf toch wel een beetje zielig ;) Dus ideeën zijn steeds welkom! Allé, tegen morgenavond moet ik wel gefixt krijgen eigenlijk..

   Verwijderen
  2. Een spinnendot? Goed ideetje! Misschien iets voor volgend jaar! Hoe minder werk op halloween hoe beter..

   Verwijderen
  3. Mijn kapoen ging vorig jaar ook als pompoen naar school. Hij had een pompoenhoedje dat eerst ook niet wou blijven zitten. Dus naaide ik aan de onderkant 2 schuif-/klikspeldjes (die je in het haar schuift en dan vast moet klikken) vast.

   Verwijderen
  4. Anders moet ge het steeltje van Sem op een oranje hoedje naaien....zo een halve-bal modelleke...dat kan niet moeilijk zijn met uw naai-skills!
   En hebt ge daar geen goesting in, dan kunt ge nog altijd een oranje bal halveren en dat als hoedje gebruiken ( ge zult het u mss niet meer herinneren, maar wij liepen daar thuis wel eens mee rond...:)
   :)

   Verwijderen
 4. Haha, ik heb even gechecked in de ijskast. Sem zijn imitatie is toch heel gelijkend ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zalig idee! De kinderen zien het zo te zien ook helemaal zitten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha wat een tof idee :-) Ze staan er nog goed mee ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Grappig! Ik zie overal maar Halloweenverkleedsels verschijnen, maar heb de indruk dat ze daar bij Lilith op school niet aan meedoen. Jammer, eigenlijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goed idee! Dennis wou eerst mega toby zijn. *zucht* (ik ben niet voor die studio100-dinges). En toen ik zei dat het iets engs moest zijn, koos hij een spook. Oef...

  BeantwoordenVerwijderen