donderdag 17 oktober 2013

Over vogels en hout..

Ik hou van hout. Had ik dat al gezegd? Hout is prachtig. Er bestaan ontelbare soorten, van kei hard tot super zacht, donker en bijna wit  hout. Ik hou zelfs van 'nep hout'. Je weet wel MDF toestanden enzo.. Het leeft, ruikt fantastisch en leent zich voor vele dingen. Ik werk dan ook graag met hout. Niet als een professional maar als een echte 'doe-het-zelver'! Hier in huis gaat er dan ook geen splinter hout verloren..

En ik hou van vogels. Niet als ze cadeautjes achterlaten op mijn ramen. Van die grote wit met zwarte..
Maar anders ben ik dol op vogels. Vooral om naar te kijken. Ze trekken dezer dagen volop over ons huis naar het zuiden. Ik ben aan het werk en hoor ze 'gakken en klapwieken' en dan ben ik jaloers op hun vrijheid. Om naar het zuiden te trekken..

Van een restje laminaat maakte ik 2 vogeltjes. Kleine witte vogeltjes met een magneetje erachter. Het is heel eenvoudig en sober maar ik vind ze zelf heel mooi. Voor op mijn werkkast in mijn werkkamer. En die vind ik ook heel mooi! Al zeg ik het zelf..


   Vogeltjes uit witte laminaat met magneet

17 opmerkingen:

 1. ik hou ook heel erg van hout en wat een prachtige vogeltjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. echt prachtig ... wie houdt nu niet van kwetterende vogeltjes of gewoon hele stille zoals deze mooie van jou.

  http://mumendemiekes.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nu ga ik helemaal niets meer willen weggooien!
  Laminaat over?........hop naar de zus!
  ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, ik heb hier ook nog een paar pakjes laminaat liggen hoor :) Al hou ik iets meer van die grote vogels, Arendjes ofzo ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die zijn ook heel leuk ja..;) Maar de dees zijn wel properder hé!

   Verwijderen
  2. En rustiger waarschijnlijk ook :)

   Verwijderen
 5. Het hoeft niet ik weet niet wat te zijn om mooi te zijn. Simpel. Leuk. Gezellig. Zo zien we het graag ;-) Ik ben nu wel benieuwd hoe de kast eruit ziet...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Met wat heb je dat gesneden?
  Ik ben opgegroeid met hout. Nee ni dat ik dat eet ofzo hè, maar mijn vader is schrijnwerker.
  Je ziet dat ook in mijn woning. Ik hou ook van hout!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb een elektrische figuurzaag van Hegner. Fantastisch ding.. Je kan daar met het grootste gemak een scherpe hoek mee maken..

   Verwijderen
 7. Keimooi, zouden ook mooi zijn met een oorbellenhaakje eraan :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed idee.. Ik denk nooit aan oorbellen want ik heb geen gaatjes in mijn oren hoewel ik dat wel heel mooi vind bij andere madammen!

   Verwijderen