vrijdag 25 juli 2014

Papieren tutorial uit mijn herinnering..

Vakantie.. daar hebben we zin in en nood aan! Dit jaar boekten we een vakantie aan de zee. We vertrekken nog niet direct dus tellen we de dagen met z'n allen af om naar onze geliefde badplaats te gaan.

Heerlijke herinneringen heb ik daaraan...
Onze ouders kochten daar toen ik geboren werd een vakantiehuisje.. Met elf kids is dat wel handig! We trokken dus iedere vakantie voor minstens 6 weken naar de zee. 'Aangespoelden' noemden ze ons daar!

Mijn mooiste herinneringen aan de zee zijn de bloemenwinkeltjes op het strand. Heerlijk vond ik dat. Uren kon ik over het strand struinen op zoek naar de mooiste bloemen. Wanneer ik er eentje spotte (meestal veel te duur voor mijn 'schelpenportemonee' ) kon ik gerust een hele dag schelpen zoeken totdat ik de bloem eindelijk kon betalen. Later ging ik zelf aan de slag om bloemen te maken. Aan het einde van de zomer had de familie Sluijs ongetwijfeld de meest gegeerde en grootste bloemenwinkel van het hele strand.

Later kreeg ik nog een mooie herinnering bij.. Mijn wederhelft ontmoette ik daar.. Jaja, de zee zit in ons hart en het zand tussen onze tenen!

Als ik nu met mijn eigen kinderen naar de zee ga, dan voel ik hun plezier vanuit mijn eigen herinnering.
En bloemen maken en schelpen zoeken is nog steeds mijn favoriete bezigheid..
Of drie..Bloem 1..Bloem 2..


Bloem 3..

Je kan eindeloos variëren en je bent uren zoet..

Veel plezier!

20 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. :) Bij ons zijn dat handen vol schelpen!! Die couteaukes is wel een pak praktischer ;)

   Verwijderen
 2. Je kan het nog altijd even goed van die papieren bloemen maken!Ik heb dat toch nog niet zo vaak gezien aan zee.Geniet van jullie vakantie binnenkort,wij moeten ook nog even aftellen voor het voor ons zo ver is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo'n mooie exemplaren ben ik toch ook nooit tegen gekomen hoor! Zalig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In mijn kindertijd was dat ook een en al papierenbloemenhandel, met dan nog liefst met een zo mooi mogelijke zandtoonbank. Want dan had je nog meer kans om te verkopen voor handenvol schelpen.
  Maar helaas, nu zie je dat quasi niet meer....
  Toen mijn nichtje drie jaar geleden begon met haar papieren bloemen op het strand, kwamen er heel veel vragen wat de bedoeling was. Niet echt meer gekend dus....
  'n vrolijk groetje,
  sneksniltje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij gaan altijd naar Wenduine en daar zie je de winkeltjes gelukkig nog..
   Het hangt inderdaad erg van de badplaats af. Bij ons is het nog steeds met handen schelpen,
   maar op sommige plaatsen moest je met couteaukes betalen..
   Ik hoop dat het niet uitsterft.. Wij doen er in ieder geval nog vrolijk aam mee!

   Verwijderen
 5. Oh, wij gaan ook meteen knutselen! Merci voor de handleiding.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is lang geleden dat ik nog papieren bloemen gezien heb. Ik heb er vroeger ook veel gemaakt. Pure nostalgie!
  Wij verkochten die bloemen niet, maar we vulden er allerlei vaasjes mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat heb ik direct gepind. Van zodra we terug zijn uit vakantie ga ik dit maken met mijn kindjes. Ik ben ook uren zoet geweest maar dan met je prachtige stofjes. Kom maar eens kijken op pippelien.blogspot.be.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De jurkjes zijn echt heel mooi geworden! Daar gaat die kleine meid nog veel plezier aan beleven!

   Verwijderen
 8. Dat doen wij ook altijd op het strand! Leuk hè? Bedankt voor de tuto, er zijn er zen aantal bij die ik nog nooi maakte!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuk verhaal om te lezen. Prachtige bloemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik had die bloemenwinkel van de familie wel eens graag gezien, was vast absoluut de moeite!! Bedankt voor de tutorials, héél leuk! Fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. In Oostende is dit nog altijd dagelijkse kost! Ik schreef er in het voorjaar een 3-delige blog over: http://laloe.be/blog/2014/04/02/papieren-bloemenwinkeltjes-op-het-strand-deel-1/ Misschien nog wat ideetjes voor andere bloemen? ;-)
  Dat van die dubbelzijdige tape was me wel onbekend. Ook mijn meter had deze werkwijze nog nooit gezien. Blijft ook zonder mooi zitten hoor :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die dubbelzijdige tape gebruik ik eigenlijk gewoon voor het gemak! :)

   Verwijderen
 12. Super ... herinneringen aan de kindertijd komen boven ...

  Steentje
  www.driecreatievebijtjes.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Bedankt vr de extra inspiratie buurvrouw! Hopelijk krijgen we de kans de bloemetjes nog te verkopen op strand... Groetjes vanuit Wenduine XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik las net jouw tutorial om zelf papieren bloemen te maken... Prachtig en leuk idee om te doen in de zomervakantie! Dit zet ik zeker op mijn lijstje, als ik in juli met de drie kids thuis ben en we weten niet wat doen... Ben blij dat ik jouw blog heb leren kennen! (Via bel'etoile)

  BeantwoordenVerwijderen