dinsdag 28 januari 2014

Mooie herinnering aan een onvergetelijke dag!

Het voordeel van een ziek kindje in huis is ongetwijfeld de tijd om eens lekker te rommelen in huis. Het was ook echt wel eens nodig! Het leukste aan opruimen vind ik dat er altijd een vat vol herinneringen word opengetrokken. Zowel mooie als de mindere..

Vandaag stuitte ik op een fijne herinnering.. Een piepklein kussentje dat nog vaag geurt naar lavendel.. Een handgemaakt kussentje, met liefde genaaid, als aandenken aan een schone dag.. Een dag waar ik zelf aan mocht meewerken om er een onvergetelijk moment van te maken..

Vorig jaar stapten onze buren namelijk in het huwelijksbootje, en het kussentje werd geschonken aan iedere genodigde als aandenken aan hun groot moment! Zo had ze dat bedacht, die buurvrouw van ons, want naaien is haar grote liefde. Een liefde die ze, zoals u reeds weet, doodleuk over het tuinhek kieperde. En die liefde wilde ze persé laten doorschemeren op haar dag met haar andere grote liefde, om de persoonlijke sfeer er in te houden..

Ze had dus weer wilde plannen, die buurvrouw van ons, en om die wilde plannen te verwezelijken stak ze haar hoofd nogmaals boven het tuinhek uit om met haar 'bambi-ogen' eens lief naar mij te knipperen. En als er iets is waar ik geen nee tegen kan zeggen dan zijn het wel van die smekende bambi-ogen...

Ze vroeg of ik haar wilde helpen om een trouwkaart ineen te boksen waar ze zichzelf volledig in terug kon vinden. Ze had drie wensen. Eén, er moest een retro koppeltje op in een hoekje. Twee, haar liefde voor stof en naaien moest er in gevoeld worden. En drie, het moest passen bij de 'romantische' kussentjes die ze wilde naaien om het plaatje compleet te maken.

Zo gezegd zo gedaan. we trokken naar Kapellen om daar eens in de goedkopere stofjes te snollen en de buurvrouw trok al snel een rol met romantische bloemen uit het rek. Ik trok er zelf een groene rol met witte stipjes uit om mee te combineren. Ik snolde eens in mijn virtuele schuif en vond het aandenken ook digitaal terug.. Ziehier, het resultaat!
Lavendelkussentjes met 'huis-tuin-keuken' gedrukt label.


Het koppeltje..


<3

16 opmerkingen:

 1. schone kaart, leuke kussentjes & een schone herinnering

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie persoonlijke trouwkaarten! En leuk, die kussentjes erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. amai, dat is echt heel schoon!! Prachtkaart en supertof met die kussentjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Net op je mooie blog terecht gekomen! Heb je meteen in mijn feed gezet! Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is inderdaad een mooie herinnering om tegen te komen, letterlijk en figuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waaaauw!!!!! Hier wordt de buurvrouw stillekes van... Hartverwarmend om te lezen, ik wordt er zowaar een beetje emo van :) de herinneringen naar een mooie zoektocht en een mooie dag komen allemaal boven. Zoals je weet ben ik je enorm dankbaar voor ALLE hulp, jij hebt onze dag mee compleet gemaakt. Thanxie vr deze mooie herinnering weer eens boven te halen. Ik weet plots ook welke stof ik donderdag ga gebruiken voor de omkeerbare kinderschort :) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoe mooi... de kaart, de kussentjes.... en het prachtige zomerweer op die dag na dagen regen, regen,regen...
  Hoe ik dat weet? Onze dochter trouwde op diezelfde dag... dus hier komen nu ook een heleboel leuke herinneringen boven! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ooh, mooi. Het plaatje klopt weer helemaal. Dat is toch zo fijn naar, die ene dag toe werken en er voor kunnen zorgen dat alles bij elkaar past. Sweet memories :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Net klaar met het maken van het geboortekaartje van nr. 2, mét achtergrondopleiding en ik moet zeggen: ik blijf bewondering hebben voor je talenten. Dit was echt wel schoon, ik kan het écht niet beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig, zowel het kaartje, het kussentje als het verhaal dat er achter zit...
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei, per accident uw reactie verwijderd! Heb wat last van spam en moest eens wat opkuisen, maar precies ietske te hard gekuisd :)

   Verwijderen
 12. Knap gedaan, fijne buren hebben is leuk!

  BeantwoordenVerwijderen