vrijdag 7 februari 2014

Inspiratie

In deze twee boeken staat zwart op wit en onuitwisbaar, gevangen op vergeelde bladzijden, de vergeten en onbekende momentopnames van mijn familiegeschiedenis. Heerlijk om eens in te snuisteren..

Voor een projectje had ik kaders van oude foto's nodig en waar zou ik die beter vinden dan  in onze oude fotoboeken?  De kaders waren niet alleen prachtig, maar de gedrukte inhoud een unieke bron van inspiratie! 
Voor kledij, maar ook voor andere dingen..Bij deze kan ik mijn 'Holandsche' roots niet meer ontkennen ;)


.Een staaltje vooroorlogse en goed gelukte photoshop me dunkt! Hoe ze dat in die tijd voor elkaar hebben
gekregen is een interessant raadsel om eens over na te denken..


Prachtige wieg en twee prachtige manteltjes op de achtergrond..


En deze jurk is mijn absolute topfavoriet.. Verfijnd, degelijk en wondermooi.. Een modelleke
om zeker te onthouden!


Alleen de badmode van toen viel wat tegen..


En het leuke is.. u heeft die boeken ook liggen..
Have fun en fijn weekend!


P.S: Ik heb de laatste twee weken bijzonder veel last van spam.. heeeel vervelend!
Daarom heb ik besloten om de woordverificatie terug aan te zetten.. ik weet het.. niet zo fijn en redelijk lastig, maar het kan gewoon niet anders! Zot werd ik ervan!
Bij deze hoop ik dat jullie nog wel een berichtje willen achterlaten, want dat is toch wel fijn!

16 opmerkingen:

 1. Kei toffe foto's.......maar ja, het is dan ook mijn familie he?!
  ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toffe foto's!
  Kaka voor de cijfercontrole, ik heb daar echt een ***hekel aan.
  Bij mij staat ie af, en ik heb gelukkig nog niet teveel last vanspam :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vind ik ook.. heb er ook een hekel aan, maar nu kunnen we de 'kaka' delen hé. Anders zit ik alleen met de 'spam kaka' :)

   Verwijderen
 3. Zalig he zo van die oude foto's, ik heb hier ook nog zo een oude blikken doos staan.
  Spam is inderdaad niet zo fijn. Bij mij begint het ook een beetje. Maar voorlopig lukt het nog. Wordt het te erg dan gaat bij ook bij mij de verificatie terug aan moeten :(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dan laat ik ook even een berichtje achter, toch?? Zelf haalde ik de woordverificatie er even af en kreeg gelijk al spam. Ik was met 1 dag al genezen.... Heerlijk de foto's! gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. sinds ik de tip van jo chapeau volgde valt spam bij mij wel mee... modereren voor reacties op berichten die meer dan 14 dagen oud zijn bijvoorbeeld, je kan ook verkleinen naar bijvoorbeeld 7 dagen of gewoon altijd modereren maar dat is natuurlijk wel wat werk... spam, we hate it!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Uw volgende project: zo'n outfit als in foto 1? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Amai! Als ik die eerste foto zo ad random had gezien op google, dan had ik diréct gezien dat dat uw familie was! Die middelste vrouw is precies de vrouwelijke voor'moeder' van Gideon voor zover ik hem mij nog kan herinneren. En het vrouwtje rechts daarnaast op één van de dochters van Esther. En ook een beetje Jo zie ik in de meneeer rechts. Zalig om te zien!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zalige foto's !
  Als je de woordverificatie uitzet, en aanduidt dat er niet meer anoniem kan gereageerd worden heb je ook geen spam meer.
  Zo heb ik het bij mij ingesteld en tot nu toe werkt dat prima.
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. leuke foto's!! en prachtige kleedjes, inderdaad! als je dat kan namaken, ben ik helemaal onder de indruk (in de zin van:nog meer dan anders)! veel plezier er nog mee! en geen erg van die woordverificatie, dat nemen we er wel bij :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zalig hé, die oude foto's.
  En die verificatie, ben ook aan 't overwegen dat weer aan te zetten, heb last van een spamchinees...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo'n mooie oude foto's heb ik hier toch niet liggen hoor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ohh je zou toch wel eindeloos beginnen fantaseren bij die foto's!? Zo tof om ze in huis te hebben. Ik ben er zeker van dat ik dat kleedje hier nog eens op je blog ga zien passeren :-) Mijn grootmoeder schreef tijdens de tweede wereldoorlog een dagboek. Mijn zoon is dit in zijn vrije tijd aan het uittikken op zijn computer. Hij heeft dit aan mijn vader (zijn grootvader) beloofd om te doen. Keitof vind ik dit, voor een jongen van 19 jaar ... ik heb het nog niet helemaal gelezen, maar de stukken die ik al wel gelezen heb vind ik zo aangrijpend. Mijn familiegeschiedenis ... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. oude foto's blijven fijn he, ik heb hier ook zo een verzameling liggen van de oma's en opa's.
  ik heb je trouwens genomineerd voor de liebster blog award, hopelijk vind je dat niet erg?
  groetjes
  heidi

  BeantwoordenVerwijderen
 14. whoehahaha ons moeke heeft ook zo een foto van aan zee, ik denk vlak na de oorlog (tweede) ze draagt daar een gebreid!!! badpak op, wat natuurlijk door de zwaarte van de natte stof, helemaal naar beneden trekt!! wij lachen er elke keer mee als ze die foto toont!

  BeantwoordenVerwijderen