woensdag 8 januari 2014

Een (valse) nieuwe start..

Het nieuwe jaar wilde niet bijzonder best starten! Maagklachten.. Zeer vervelend! Ik vermoed niet van stress, maar van al dat gehol van feestje naar feestje.  Gewoonweg overbelast die handel!

De eerste houten naam die ik voor het nieuwe jaar had uitgezaagd kreeg zin om in twee te breken. Nog nooit meegemaakt!  Misschien noemt er iemand onder jullie 'Hann' of 'Ah'. Indien ja dan heeft u geluk.. U mag hem gratis en voor niets hebben! Ik zaag wel een nieuw exemplaar uit één stuk..

 Een valse start zullen we het maar noemen,...maar we hebben ons herpakt! Ik ga u vandaag geen geknutsel door de maag splitsen (vooral niet door de maag!!) en ook geen naaisel of iets dergelijk, maar ik neem u  mee op reis..  Naar ons sorteercentrum! Ik beloof u om niet elke dag het wel en wee van ons vrijwilligerswerk op te dringen, maar voor één keertje is het toegestaan vind ik zelf..

We staan namelijk aan de vooravond van de opening van ons 'pop-up' sorteercentrum. Drie weken lang zal ikzelve, samen andere vrijwilligers zo'n 8000 schoendozen nakijken en sorteren. Vandaag was het centrum nog gesloten voor vrijwilligers, maar er werd al heel hard gewerkt! En vandaag draaiden we met z'n vijven een proefdag om de kinderziektes er reeds uit te helpen! Met succes, want alles loopt vrijwel op rolletjes..

Vandaag toon ik reeds een blik achter de schermen..

Wie nog niet zo lang volgt en zich afvraagt waar ik het nu eigenlijk over heb en zo curieus is om te weten waar het hier nu eigenlijk over gaat leest best eerst  'The good cause' AKA de schoendoosactie'
8000 schoendozen die klaarstaan om gecontroleerd te worden..
Er werden nette en handige plaatsen voorzien voor de vrijwilligers om optimaal te kunnen werken!
Opgesplits in leeftijd en geslacht..
Buitenste rijen: tafels om aan te sorteren.
Binnenste rij: Bijvulmateriaal en schoendozen.
 bijvulmateriaal..
Checklist om het goed te doen!
Voorbereidend werk..
Onontbeerlijk bijvulmateriaal!
Een proefuur om de gemiddelde snelheid te kunnen bepalen..
Ge ziet het.. hier werd over nagedacht! ;)De eerste twee uurtje waren lekker frisjes, maar daarna leek het wel lente in de serre..Heb je eventueel interesse om ook een handje te komen helpen dan zijn hier enkele praktische weetjes!

Het sorteercentrum zal geopend zijn vanaf morgen, 9 januari 2014 tot en met 29 januari 204.
Dit telkens van maandag tot en met zaterdag vanaf 9 uur tot 17 uur. Zondag zijn we gesloten. Op maandag en donderdag zal het centrum open zijn van 9 uur 's morgens tot 21.30 uur 's avonds en dit doorlopend!

Het adres is Roetestraat 10, 2570 in Duffel. Op voorhand opgeven wanneer je wilt komen hoeft niet, maar is wel praktisch! Dit doe je best op het nummer van mijn lieve zus: 0498 62 42 40 of stuur haar een mailtje: Eva.sluijs@scarlet.be. Een superlieve en de harde kern hier in dit verhaal! ('t Is die met dat staartje en die dikke sjaal ;))

Tip: Warme kleding is wel aan te raden. Laagjes kleding is nog beter. De temperaturen durven al eens te schommelen.. Ben je van plan om een hele dag te komen dan neem je best uw bokes mee. Er is een supermarkt om de hoek voor zij die niet graag bokes smeren..  Koffie, thee en een koekje of een soepje uit een pakje voorzien wij om uw noeste arbeid te verlichten!

Mannen zijn ook steeds welkom! Een aantal dingen zijn echt mannenwerk, dus neemt gerust uw lief, man of patner mede!

Voor zij die zich reeds hebben opgegeven om te helpen: Super bedankt!
Voor zij die willen komen helpen: Alvast bedankt!

WAARSCHUWING..
Ik moet u wel nog even waarschuwen: Bent u gevoelig voor verslavingen dan raden wij u af om te komen helpen wegens: ZEER VERSLAVEND!


En nu.. slaapwel, want deze weken moet ik er wel een beetje fris bij staan hé! ;)35 opmerkingen:

 1. Succes ermee ! Zo stillekesaan ken ik meer van de familie, ullen eva is dus een bruine ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldige actie! Heel veel succes en plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hele mooie actie! (Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik had nog nooit van deze actie gehoord.) Ik ben - na wat lezen - helemaal verkocht en hou het zeker verder in de gaten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen probleem zene.. De actie is in België ook niet zo bekend..Maar daar doen we dus iets aan!

   Verwijderen
 4. Wat de houten naam betreft. Als je er de H nog afkapt, dan kun je tenminsten nog een ann gaan verblijden ;-) Zo zullen er misschien wel meer rondlopen.

  En wat de schoendoosactie betreft: soms vind ik het zo spijtig dat ik al een fulltime vaste job heb, want anders zou ik meteen richting Duffel rijden! Heel veel succes met het doorworstelen van de 8000 dozen, maar vooral heel veel plezier! Met een toffe bende zal al dat werk zeker veel lichter lijken! Enne... bedankt voor alles wat jullie doen! Ik vind het echt heel mooi! Ik kijk uit naar al die blije gezichtjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar dan is het wel een ann zonder hoofdletter.. Bedankt voor de morele steun in ieder geval!

   Verwijderen
 5. super knappe actie de schoendozen actie (mss moet ik volgend jaar dit weer is gaan aanpraten bij ons in de kerk)
  trouwens nen Han(n) ga je misschien wel vinden hoor.
  Mijn favo collega spreekt steeds over onzen han(n) als ze het over haar zoon heeft

  dikke zoen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super actie! En het ziet er heel georganiseerd uit, dat gaat daar dik in orde komen :-) Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hou die maag maar onder controle ;) Of wie gaat al die dozen vullen anders?
  Helaas is het voor mij veel te ver, maar ik hoop dat er veel vrijwilligers opdruiken - 't alleszins meer dan goed georganiseerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ga dit jaar passen (ofja, ik ga zeggen: volgend jaar ga ik proberen). Ik heb kans dat ik anders een boeleke mee in de dozen ga steken :). Maar 't ziet er strak georganiseerd uit weeral... En idd, gisteren was't wel lekker weertje, eind deze week wordt het een pakske frisser! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een boeleke erbij zou tof zijn! Wanneer moet ge bevallen?

   Verwijderen
 9. Ik wens jullie heel veel succes! Jullie maken vele kinderhartjes blij!
  Groetjes Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 10. volgende week donderdag staan wij paraat, staat al genoteerd in onze agenda. Ik stuur nog wel een mailtje naar je zus. Gert

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fantastisch! Ik zal zien dat ik tegen dan een hele 'Hannah' heb en zal hem dan meebrengen!

   Verwijderen
 11. Leuk initiatief! Waarom er geen varkensknuffels mogen inzitten intrigeert me wel (al heb ik zo'n vermoeden) :). Ikzelf vind varkentjes nogthans leuke beestjes!

  Ik geraak er ook niet, maar wens jullie veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal dat efkes expliceren sé.. Sommige schoendozen gaan naar landen die gemengde 'geloofsculteren' hebben zoals bijvoorbeeld Nigeria waar de mensen Christen zijn of Moslim.. een varkensknuffel gaat soms in de Moslim - cultuur als een belediging ervaren worden. Je weet wel, varken = onrein.. Vandaar dat we ze er uit voorzorg uithalen of niet insteken.. Maar ja, dat is meestal een issue van volwassenen..

   Deze schoendozen gaan zeker naar Togo. Daar bestaat de grootste religieuze groep uit inheemse 'geloven' en er is ook een kleine minderheid Christenen en Moslims. Voila sé, zelf ook weer iets bijgeleerd want ik heb het zelf efkes moeten googelen.

   Verwijderen
 12. Ey! Ziet er goed uit. Ik heb nog 2 zakken vol lego, speelgoed, staaltjes tandpasta,... kan ik die eens binnenbrengen? Zijn jullie daar iets mee?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hoor, zeker en vast! Je kan het binnenbrengen op de plaats van het centrum tijdens de openingsuren en anders kan het ook naar Eva. Zij inventariseert alles. Je kan haar dan een mailtje sturen op eva.sluijs@scarlet.be en eventueel iets afspreken!
   Alvast bedankt!

   Verwijderen
 13. Wat een leuk initiatief seg! Ik veronderstel dat het nu te laat is om nog een doos op te sturen, maar volgend jaar wil ik zeker en vast meedoen. Lijkt me zalig te weten dat er mensen ook nog echt dankbaar zijn voor zo een (voor ons) simpele dingen.
  Davina

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik breng volgende week nog 2 dozen naar Debora. Komen helpen zou ik wel willen maar ik kan alleen 's avonds en alleen als mijn man op tijd thuis is voor de babysit. Zal eens kijken of we dat kunnen regelen en dan bel ik Eva.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ook nog effe zeggen dat ik het een superaktie vind!! Chapeau voor de Sluijsjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hallo Iedereen, even om te laten weten dat we jullie steun enorm appreciëren en iedereen die fysisch of mentaal reageert zijn we enorm dankbaar! 't Is dat ik niet op elk bericht reageer, maar elk bericht geeft ons moed om door te zetten! Bedankt allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Geweldig initiatief ! Missen jullie nog spulletjes om in de dozen te steken ? Kunnen jullie bv nog knikkerzakjes of pennenzakjes gebruiken. Misschien kunnen wij hier of daar nog een handje toesteken door er een beetje extra te maken.
  En mocht je van je gebroken naam vanaf willen...hier loopt een neefje Han rond die daar wel eens heel blij mee zou kunnen zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hoi! Ik had al eerder aangegeven dat ik graag een dagje wilde komen helpen. Ik stuur nog een mailtje en breng nog 2 dozen mee. Tot dan misschien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super! Ik ben er zelf elke dag, behalve maandag en woensdagmiddag soms en soms niet. Wanneer je komt zal ik proberen er zeker te zijn! Alvast bedankt!

   Verwijderen
  2. Ik kom samen met een vriendin donderdag 23 januari. Eva liet weten dat ze een seintje zou geven indien al het werk toch al gedaan moest zijn. Hopelijk tot dan!

   Verwijderen
  3. Oké, super! Ik ben dan ook zeker van de partij! Ze is wel heel optimistisch.. ik denk dat we dan nog niet klaar gaan zijn hoor!

   Groetjes, Naomi

   Verwijderen
 19. Lieve zusjes, schoonzusjes enz.
  Het ziet er allemaal erg professioneel uit, het is moeilijk voor mij om een geschikt moment te vinden om naar Belgieland af te reizen en te komen helpen, de wil is er wel, maar ik heb het erg druk en werk nu ook heel hard en veel meer op atelier omdat er in april weer een grote expositie aankomt en ik heb nog heel wat werk af te maken.
  Zondag rust ik ook , heb wel tijd dan, maar bij ons werken we dan niet he alleen als het noodzakelijk is. Ik heb wel onze Kay aangemoedigd om een handje te helpen, ook namens mij, hij heeft momenteel veel vrije tijd, als ge dit leest is hij misschien al van de partij . Ik zie jullie zowiezo 2 februari bij het familiefeest en wens jullie veel succes toe en Gods zegen voor dit geweldige project.
  Hier in Nederland kennen ze het al langer, toen mijn kindjes nog klein waren verzamelden we al schoenendozen in de kerk.
  Ik doe echt mijn best om misschien voor die tijd nog jullie kant uit te komen oke. Groetjes, grote zus, met voor iedereen een hele dikke kus.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het gaat heel goed vooruit! Als we aan dit tempo door kunnen blijven gaan verwachten we dat alles klaar zal zijn op het einde van de week.. Sneller dan verwacht dus! Joepie! xx Ps: Altijd gezellig als je komt hé!

   Verwijderen
 20. Voor jullie ook allemaal een dikke pluim, door jullie organisatie en inzet liep het op wieltjes.
  Heel veel respect!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Jammer dat ik dit nu pas lees. Is dit een jaarlijkse actie ?
  Vanaf nu ga ik al die kleine spulletjes waar onze kinderen niet meer naar omkijken, maar die ik ook niet zomaar wil wegdoen (emotioneel als ik ben ..) verzamelen. Zo maken ze dan toch nog iemand blij. Bij de volgende actie ga ik er samen met hen dozen mee vullen. Super tof initiatief !!! En zo een doos vullen is voor de meesten van ons toch snel geklaard, die controle daarentegen, amai chapeau ! Ik probeer zeker een volgende editie in de gaten te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super! Het is veel fijner als die spulletjes een tweede leven kunnen krijgen en een ander kind heel gelukkig kunnen maken.. Alvast bedankt!

   Verwijderen