vrijdag 27 mei 2016

Vorderingen en testersstress


Eerst en vooral bedankt voor jullie enthousiaste reacties op het hele concept van de patroon generator! Het geeft het fijne gevoel dat we echt wel iets nuttig kunnen betekenen voor veel vrouwen die zichzelf moeilijk in een standaardmaat kunnen wikkelen.. Het geeft ook hoop op een pak minder tekenwerk voor het naaien als u toevallig wel een standaardmaat heeft! Nu we het hele ding aan het testen zijn stijgt ook de spanning en wachten we met kriebels in de buik op al de resultaten..

Het meest lastige punt tot nu toe blijkt het opmeten te zijn. Verkeerd meten is gelijk aan een verkeerd patroon en dat gaf in het begin van de testfase wel wat stress. Hoe we dat gaan aanpakken is nog een beetje een vraagteken. Alle tips zijn zeker welkom!

Ik besloot tussen de soep en de patatten ook nog 'snel' een extra testversie te maken in een 'extreme' buitenmaat. Stel: Je bent heel klein en niet voorzien van het nodige balkon. Je model is eerder recht naar beneden en een klein buikje speelt je parten. Gelukkig voor ons project loopt hier precies zo'n testcase rond.. Wat een toeval! ;) Net twaalf geworden en op flink op weg naar volwassenheid. Smelt!

De man des huizes genereerde het patroon op haar maat en ik begon er met een sprankeltje twijfel maar vol goede moed aan.

De bevindingen? Kijk zelf maar..Het werkte ook perfect op Eline haar maat! Yes!
Ik ben er nu weer veel geruster in! :)


Het werd een kortere versie van de Vivienne met een paar aanpassingen om het beter bij haar leeftijd te doen passen zonder de originele afmetingen te beïnvloeden. Ik tekende het voorpand uit één deel, knipte het door en voegde twee stroken toe om het terug te kunnen sluiten op dezelfde plaats met kleine rode bolknoopjes. Foto's mochten we nemen in de tuin van nonkel Pé. De tuin is niet groot, maar als je erin staat waan je jezelf op een exotisch eiland. Palmen kweken is zijn hobby en je vindt er de mooiste kunstwerken van de natuur.

Een geweldig accessoire scharrelde ook rond in de tuin van nonkel Pé..
Dit zijn de bladeren van de boomvaren voordat ze uitkomen.. Schitterend toch?De eerste versie had een iets hogere en minder ronde kraag. We veranderden dit voor de testversie en maakten hier al een cruciale fout. Ik kon het hele ding in de nek nog netjes omzomen, maar dat lukte nu niet meer bij de testers. Ondertussen voegden we al een beleg toe en is het probleem opgelost! Sorry vroege testers voor de frustratie! Onze fout!
Eén van de testers die zelf niet zo groot is gaf als tip om de mouwsplit korter te maken voor kleine mensen. Nu was de mouwsplit altijd 9 cm, maar mag inderdaad best kleiner als je zelf ook klein bent. Ook bij Eline zie je wel dat het wat kleiner mag. We pasten het ondertussen ook al aan in het patroon en laten de mouwsplit mee veranderen in verhouding tot je lengte.


In plaats van een knoopsgat op de mouwboord te stikken (Ik moest die van het voorpand tot 3 keer toe terug losmaken!) stikte ik er een klein rond elastiekje tussen dat je over het knoopje kan schuiven. Een leuke optie als je niet van knoopsgaten stikken houdt of juist een 'knoopsgatenhorrormoment' hebt meegemaakt!


Het rokdeel werd gevoerd wegens net te transparant met een vreemdsoortig huidskleurig voeringstofje dat ik ooit eens kreeg ..Het patroon werd dus ook prima op de dochter haar maat gegenereerd. Enkel gebruikte Bart
de maten die hij een paar weken geleden al bij haar had opgenomen. Het kind is in volle groei, dus wat dat betreft niet zo'n slimme zet. Het past desondanks nog prima, maar het zal niet voor maanden zijn..


De stofkeuze die ik maakte mag gerust een uitdaging genoemd worden. Het werd een fijne rekbare crepe die al een paar jaar in de kast lag en waar ik nooit aan durfde te beginnen. Ik kocht het ooit als een coupon bij De Boom in Lier. Het was een heel kleine coupon met een totale stofbreedte van nog geen meter breed, maar het heeft prima dienst gedaan (ondanks de nodige frustraties door de rek!)


De hals werkte ik al met een tweelingnaaldje tegen het 'lubberen' van de rekstof. Het heeft niet 100% gewerkt, maar toch voor een goede 95%
Ik leer zowaar bij!


Ondertussen kregen we al een aantal helemaal gelukte testversies binnen! Joepie en dikke bedankt!
We wachten nog op de laatste resultaten en bevindingen, maar ik heb er helemaal goede moed in. Binnenkort zal u waarschijnlijk hier en daar ook over hun ervaringen en resultaten kunnen lezen..


To be continued dus..


23 opmerkingen:

 1. Deze is ook heel leuk! Ik maak straks nog foto's van mijn versie, eerst strijken ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grote fan! Hoera voor kleedjes die lang genoeg zijn en tailles die op de juiste hoogte vallen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo spannend en al zzeg !!! Ik kijk er meer en meer naar uit, zeker nu ik ook dit mooie jurkje zie !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "Een buikje speelt je parten", daar heeft dochterlief toch echt geen last van!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waauuuuw, ziet er prachtig uit hoor!! En zo'n mooi stofje!! Ik kijk suuuuperhard uit naar het vervolg!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi!! Ik kijk ook uit naar de komst van het patroon!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik val hier precies in herhaling... veelbelovend en spannend vind ik het in jullie plaats! Ik ben alvast erg benieuwd naar alle bevindingen en het resultaat dat eraan zit te komen :) #ikvalietwatbuitendematen #schaterlach

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Superleuk! Ik wacht ook vol spanning af :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een heel leuk jurkje! Super mooi stofje!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel mooi, ik ben echt benieuwd naar het resultaat van jullie harde werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtig... het kleed maar ook altijd uw foto's he... zuchtje... ik kijk nog eens :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. een plaatje, ik ben heel benieuwd!!
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
 13. laat dat patroon maar snel komen. Prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ben benieuwd naar het patroon want ik heb geen standaard maten, een buikje en zware boven armen... en op nieuwe stofjes in de maak :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ben benieuwd naar het patroon want ik heb geen standaard maten, een buikje en zware boven armen... en op nieuwe stofjes in de maak :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Good bussy, Naomi en Bart! Efkes heel patronenland op zijn kop zetten...! I love it! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen