maandag 6 juni 2016

Hoe de kleur plotseling weer in het leven kwam..

Het ging als volgt: 

Ik had een dip.. Niet zo'n kleintje, maar een vervelende aanhoudende dip. Lag het nu aan de maandelijkse hormonenstorm, het wegblijven van een sprietje zon of de bergen werk die we de afgelopen maanden hebben verzet én het oog op bergen werk die nog verzet moeten worden?.. Who knows.. Ik werd er bijzonder knorrig van en een beetje ongerust!

Zij die mij kennen zullen het beamen.. Ik ben een positief mens. Ik til gewoonlijk niet zo zwaar aan het leven, maar de laatste week lag deze laatste als een zware natte deken over mijn schouders.. Ik wilde ervan af, en snel!

Deze ochtend gebeurde het.. En hoe!

Het ging als volgt:

Ik hoorde het onmiddellijk aan haar stem.. Er was iets mis! Ze was trillerig en gejaagd en de voorzichtige manier waarop ze de vraag stelde deden de alarmbellen in mijn hoofd afgaan.. 'Is hij thuis'? 'Is Bart thuis? 'Waarom?', wilde ik weten..

Ze zei: 'Een 37 jarige motorrijder uit Duffel is deze morgen omgekomen in Duffel'.. Ik schrok. Het profiel klopte voor 100%. De echtgenoot van 37 is een fervente motorrijder én uit Duffel.. Gelukkig was hij thuis..

In één klap werd ik broodnuchter met het oog op wat had kunnen zijn.. We namen een halve dag verlof en koesterden het moment. De kleur kwam terug.. Het leven heeft nog veel te bieden..

 Ik naaide een Donna Blouse uit de laatste La Maison Victor.
Een comfi stressloos bloesje zonder franjes waarmee het leven weer eenvoudig wordt..
Ik haalde het vandaag voor de eerste keer van de kapstok en liet het vandaag ook fotograferen door Bart! 
Het leek gepast..
Stof: Madeline De Stoffenmadam
Geen idee wat het is, maar ik denk een soort polyestermengeling.
Ik kocht ook nog een roze variant..


25 opmerkingen:

 1. Ik ben blij dat je man oké is én jij de zon weer voelt schijnen!! Je straalt in ieder geval in je Donna-blouse!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt gelijk... Mooi stuk. Het leven is er om te omarmen, al ben ik wel van mening dat het af en toe ook eens wat minder goed mag gaan... Als we daar,a er maar weer tegenaan kunnen ;-) wat een opluchting voor jou...en tegelijk zo erg, want in een ander huis kregen mensen ander nieuws natuurlijk... Maar een reden meer om te beseffen hoe gelukkig we mogen zijn met elk moment... Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad.. Ik moet ook heel de dag al denken aan die mensen die dat vreselijke nieuws wel hebben gekregen..

   Verwijderen
 3. Heel mooi bloesje ! Schoon geschreven ook, onlangs iets soortgelijks meegemaakt, zet je echt aan het denken he ! X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel confronterend zoiets! We kunnen maar beter een gouden randje aan ons leven geven en genieten met een grote G zodat we nergens spijt van hoeven te hebben. Ik wijdde er een blogpost aan. Je straalt in elk geval in je mooie bloes! Doe er nog maar veel mooie dagen bij X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel confronterend zoiets! We kunnen maar beter een gouden randje aan ons leven geven en genieten met een grote G zodat we nergens spijt van hoeven te hebben. Ik wijdde er een blogpost aan. Je straalt in elk geval in je mooie bloes! Doe er nog maar veel mooie dagen bij X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. over een wake up call gesproken :-( in ieder geval staat jouw bloesje je geweldig...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. oef!
  En ik heb l bijna spijt dat ik mijn abo op de LMV niet verlengd heb als ik dat bloesje zie... Het is een schoontje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb zelf ook geen abonnement.. Ik koop het altijd bij de dagbladhandel want dan kan ik daar kijken of er wel iets leuk in staat voor ik het koop!

   Verwijderen
 8. Wat een schoontje en oh oef... genieten moeten we dus doen van elk moment dat we krijgen met onze dierbaren X

  BeantwoordenVerwijderen
 9. blij te horen dat alles in orde is en waw wat een tof naaisel! geniet nog verder van het leven!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Erg mooi ... Het verhaal en het bloesje 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Op zo'n moment sta je er inderdaad wel bij stil...

  Heerlijk bloesje heb je gemaakt, zo'n mooie blauwe kleur, dat heeft niet veel nodig. Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat ben jij een model! En een gelukzak met zo'n getalenteerde motorrijder aan je zij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik doe mijn best!:) Ik sta wel nog altijd tien keer liever achter de camera dan ervoor!

   Verwijderen
 13. Mooi gezegd! En mooi gekleed! Heel properkes!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gij knappe madam ! Geniet maar van het leven, met je mooie glimlach ! Enne ... laat Bart nog maar vaker foto's van je nemen ! (hij doet dat al even goed als jij ! ... of had ik nu veiligheidshalve beter 'bijna' gezegd :-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Naomi, ik ken je (nog) niet, maar hoe mooi! Het is een prachtig bloesje. En hoe aangrijpend, en zeer herkenbaar, jouw tekst in deze post... Supertof dat jullie dan meteen samen van een halve dag verlof genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Omdat ik de random generator niet wilde beïnvloeden, post ik mijn vraagje hier: waar en wanneer zijn de viscosestoffen te verkrijgen ? Grtjes Katrien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Katrien, Ze liggen vanaf 5 augustus in de winkels.. Groetjes, Naomi

   Verwijderen
  2. ooooo, spijtig, net te laat voor de vakantiegarderobe ... maar wie weet iets voor 'terug naar het werk' of 'terug naar school' !

   Verwijderen