vrijdag 27 februari 2015

Stoffen voor Sterrenkindjes!

Deze week kreeg ik een email van Ria.
Ze is ambassadrice van het VZW Berrefonds. Zij maken herinneringsdoosjes voor ouders die
hun kindje kort na of tijdens de zwangerschap verliezen.
Het herinneringsdoosje wordt door vroedvrouwen op de verloskamer samen met de ouders samengesteld. Het is een uniek doosje, dat aangepast wordt aan de situatie, leeftijd, mogelijkheden en wensen van de ouders. Het doosje bevat onder andere een foto, hand en/of voetafdruk in verf of gips, een knuffeltje, haarlokje, kaarsje, vertelboekje over afscheid nemen, windmolentje, zaadjes vergeet - mij -nietjes.

De ouders mogen ook een keuze maken uit een collectie hemdjes, wikkeldoekjes en/of gehaakte mutsjes, aangepast aan de leeftijd van het kindje. Om deze wikkeldoekjes, hemdjes en mutsjes te maken
doet het fonds beroep op vrijwilligers die deze kleine maatjes willen vervaardigen.

Ik was bijzonder ontroerd en ga zeker mijn steentje bijdragen, maar misschien kan ik jullie langs deze weg ook warm maken om het Berrefonds te steunen..

Daarom een warme oproep!

Ze zijn op zoek naar restjes stof en wol. Overschotjes waarvan je denkt dat ze niet meer kunnen dienen kunnen juist heel goed gebruikt worden door de VZW.

Heb je nog restjes stof of wol en heb je het op jou hart om ze weg te schenken of voel je je geroepen om kleine kleertjes te maken voor deze sterrenkindjes en hun ouders, dan mag je contact opnemen met Ria. Op dit moment werken ze reeds samen met 5 materniteiten. Het zou mooi zijn moest dit in heel ons land mogelijk worden gemaakt en dat we samen het leed kunnen verzachten en troost kunnen bieden aan alle ouders die met zo'n verlies geconfronteerd worden.

Je kan ook deze informatie delen zodat meer mensen bekend worden met dit bijzondere initiatief!Wil je meer weten check dan ook dit filmpje..

Je kan Ria bereiken via berrefonds@hotmail.com
Je mag ook restjes stof opsturen naar: Ria De Preter, Antwerpsebaan 330, 2040 Zandvliet.

Alvast bedankt!
3 opmerkingen:

  1. Mooi! Hier kleine lapjes genoeg om te doneren. Moet je die dan opsturen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je mag die opsturen naar Ria De Preter, Antwerpsebaan 330, 2040 Zandvliet of even een mailtje sturen naar berrefonds@hotmail.com. Misschien willen ze de lapjes wel komen ophalen!

      Verwijderen