zondag 22 februari 2015

Een experiment..

Het begon allemaal met een paar schoenen.. Goedkope, van een grote winkelketen. Ik voelde het al.. De laarsjes leken uit Pocahontas te zijn weggelopen en als er één ding is wat onze jongste dochter graag doet is het verkleed zijn. Ze was dan ook instant verliefd bij het spotten van de laarsjes. Ze zette haar smeekgezicht op en knipperde bambigewijs met haar wimpers en de moeder ging vlotjes overstag.
Deze laatste besloot een experiment uit te voeren. Een jurk waarmee je vlotjes over straat kan gaan zonder al te carnavalesk over te komen. Eentje voor bij de laarsjes. Ik zag bij haar een jurkje verschijnen dat reeds lang op de verlanglijst stond, maar nooit naar de praktijk werd omgezet. Een jurkje uit 'Remi & Cosette' van Valerie Boone. Een boek dat ik nog maar één keer ter hand nam met een gigantische flop van een broekpak als gevolg. En als er iets flopt dan is de liefde over... Met een grote stapel naaiboeken tot gevolg...

Ik besloot mijn belachelijke naaiboekenflopangst opzij te zetten en toch nog eens iets uit dat boek te naaien. Het jurkje leek gemakkelijk en was toch ook bij haar gelukt?
Ik knipte vrolijk en naaide redelijk vlotjes het jurkje in elkaar. Eentje met een Indiaanse twist en zag de oogjes van de jongste dochter steeds meer twinkelen bij het vooruitzicht. Toen het moment van de paswaarheid was aangebroken was de teleurstelling groot..

De jurk was veel te groot. De stof niet soepel genoeg en de Indiaanse touch op het eerste zicht van twijfelachtige aard. 'Een Indiaanse non', zei de echtgenoot. 'Een zwarte patattenzak misschien?' opperde de oudste. Zwart was dan waarschijnlijk ook niet meteen de beste keuze, maar het leek het soepelste stofje uit de kast. Ik knipte dan ook zeven centimeter van de onderkant om het nonnengehalte te doen dalen. De oudste moest het dan eens aan. Met duidelijke tegenzin..

Maar het staat haar super. Dat vindt de jongste dochter.. En ze wil er zeker ook één.. En snel, want dit was wel voor hààr bedoeld!

To be continued dus... for sure!

Ik naaide veloursachtige reepjes tussen boven- en onderpand en knipte de sliertjes een beetje schuin bij om ze natuurlijker te doen vallen..


De crêpe viel minder soepel dan verwacht. Het bovendeel moet meer
over het rokdeel vallen.. Nota dus voor de volgende poging..
Ik rijgde fijne kraaltjes op een visdraad en naaide deze tussen het voorpand en het beleg
en tussen bovenpand en rokpand vast. Ik zette ze hier en daar met een kleine steek
vast om een kettingachtige beweging te vermijden.


Stof: Zwarte crêpe, Veritas
Indiaanse sliertjes, Stoffenstraat
Kralen, Action
Achtergrond: Stof  (canvas) Ikea
Laarsjes: H&M


Excuses voor het onscherpe beeld, maar schoon onscherp is ook schoon en
het was de enige foto van de achterkant ;)..
De jongste dochter heeft er een ambitie bij gekregen. Het is beslist. Naast mama wil ze nu ook fotograaf worden. Zij nam deze foto na een paar aanwijzingen over lichtmeting en compositie.. Dat verdiend zeker een eervolle vermelding!


Fijne werkweek gewenst!24 opmerkingen:

 1. Wat een fotoshoot, echt prachtig, daar kan ik veel van leren!
  En ja, het jurkje zit haar gewoon goed. Wat een creativiteit met die kralen en sliertjes. Ik zie mijn oudste daar precies ook nog wel mee wegkomen. Dus pinnen maar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig! Daar zou m'n dochter ook beeldig in staan ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt schoon, en ja de maten uit dat boek vallen groot uit, maar wel plezant als het dan nog kan dienen voor een grotere dochter.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze staat er goed mee, ja. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo mooi !!! (de maten uit het eerste boek van Remi & Cosette vallen inderdaad nogal groot uit ... maar eenmaal je dit weet, staan er echt wel mooie dingen in ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jouw foto's knallen van het scherm,zo tof gemaakt.Dan stellen die van mij niets voor maar ja ik moet nog veel leren en foto's maken hoort daar heel zeker bij ;-) Jullie hebben wel een prachtige dochter met mooie ogen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. In zo'n setting en met zo'n prachtig model wordt elke jurk een succes! Erg mooie accenten en ik kan niet wachten tot de versie voor de jongste dochter!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat prachtig! Een prachtig mooie blonde Pochahontas :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijke details in/op die jurk. Hele mooie balans, inderdaad benieuwd naar de volgende versie.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi!! En leuke toevoegingen aan de jurk die het speels maar toch ook chique afwerken.

  http://dekopspeldekes.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi,
  Wat een leuke indianenjurk, leuke outfit met de laarsjes!

  Creatieve groetjes,
  Het hele Veritas-team

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Super leuke jurk en telkens denk ik ook weer wat heb je toch knappe kinders

  dikke zoen

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zalig en zo fashionable; ik ben zwaar fan!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. In één woord: prachtig! En wat een superidee om stof als achtergrond te gebruiken voor een fotoshoot. Al zou ik mezelf al kopzorgen geven bij het ophangen van die stof. Liefs Alice

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ben ook fan van dit jurkje, heb het in 2 maten liggen voor Eef :) maar beter te groot dan te klein!

  BeantwoordenVerwijderen