woensdag 12 maart 2014

Kleuterklimop om kleine meisjes mee te sieren..

Eline: 'Mama, wat betekent Soft Cactus? Ik: 'Ah, dat betekent Zachte Cactus'
Eline: ' Oh, dus Software betekent dan zacht weer'' Ik: :))

U heeft vast al door wat hier ten huize Soft Cactus op dit moment het 'hot item' is. En met reden..
Het langverwachte moment, waar ik met veel te veel ongeduld, geduldig op heb gewacht is dan eindelijk aangebroken! De eerste meters stof van de eerste Soft Cactus collectie zijn een feit! Hoera!

Hoe het allemaal begon en welke drempels er genomen moesten worden kan u hier en hier lezen. Voor de 'curieuzeneuzen' onder jullie zal ik eens wat meer uit de doeken doen over de stof zelf!

Het is een gekamde katoen van zo'n 110 gram. Een heerlijk lichtgewichtje dus dat lekker zacht is om te dragen! Er zit ook een lichte strech op om het draagcomfort te vergroten. Het strijkt vlotjes (echt iets voor mij!) en de prints zijn erop gedrukt door echte vakmannen! U leest het goed.. niets dan goeds dus!
Bovendien is hij ook Oeko-Tex gecertifieerd.
De collectie bestaat uit dertig verschillende stofjes. Tien patronen uitgebracht in telkens drie kleuren. Deze werden dan weer onderverdeeld in 7 kleurenreeksen. Voor elk wat wils dus..De prints zijn eerder geometrisch en redelijk eenvoudig. Ik ben ook maar een simpel mens hé!

Hier en daar en via via, u kent dat wel, heb ik een aantal mensen gevraagd of ze één van de stofjes eens wilde uitproberen en echt waar.., ik ben verschoten van zoveel lieve en positieve reacties. Super hard bedankt aan allen die mij dus zo aan het helpen zijn want eerlijk, ik heb nog geen tijd gehad om ook maar één ding te naaien van mijn eigen stofjes! Niet zo leuk, maar daar komt zeer binnenkort ongetwijfeld verandering in! Genoeg lof betuigd..

Gisteren poste Juffra Toertjes het eerst maaksel met een stofje uit de eerste collectie en binnenkort laat ik u ongetwijfeld wat meer zien. Vandaag  presenteer ik u dus het eerste stofje uit de collectie:De Toddler Ivy large - Army Blue Green
(Om het beestje een naam te geven ;))

En zie ne keer wat een schone zelfkant! :)
Het drukwerk is zeer netjes.. waarvoor dank aan de vakmannen!En hier het eerste maaksel met het stofje. Het jurkje werd gemaakt door


Waarvoor dank!
Bij haar kan je ook nog meer details zien..


Over een maandje kan dit in uw stoffenkast belanden ;)

Hoera!
30 opmerkingen:

 1. Goe bezig! Ben benieuwd naar de rest!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super! Een droom die waarheid wordt en het ziet er veelbelovend uit. Proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De zelfkanten zijn schoon ;). De motiefjes zijn mooi en de kleuren prachtig!
  Ik ben al naarstig aan het sparen en plaats in de stoffenkast aan het maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Soft Cactus-stofkes zijn bij deze gebombardeerd tot mijn nieuwe favoriete stofkes!
  Zalig om mee te werken...
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze is alvast supermooi! Ben razend benieuwd naar de andere!
  Knap werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoera! Erg leuk dat je dit avontuur bent aangegaan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super mooi!!! ik ben ook benieuwd naar de rest!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel mooi! Iets in mijn kleine teen zegt dat die andere stofjes ook super zullen zijn ... ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoe geweldig moet het zijn zoiets moois te ontwerpen en op de markt te brengen! Nogmaals, zoals ik gisteren onder het bericht van je grote zus reageerde: welkom onder mijn naaimachine, mooie stofjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ze zijn zo zalig! Het smaakt zoals een engeltje dat op je tong pist!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zie ne keer hoe schoon ! Zo schoon !

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Chique, echt chique....en nu de vraag : waar kan ik die stofjes dan aanschaffen ? Zijn die oranje tulpjes dan ook te verkrijgen ?
  Ik sta in de eerste rij voor een bestelling hoor. Enne, als je evt nog iemand zoekt voor een proefmodelleke te maken, altijd bereid.
  Ik wens je in ieder geval veel succes nu en in de toekomst.
  gr Ria

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Ria, De tulpjes zijn er in 3 kleuren, maar niet in hetzelfde oranje.. Binnenkort zal ik ze eens bloggen! Je zal de stofjes online kunnen kopen in mijn webshop en sommigen zullen ook verkrijgbaar zijn in een aantal fysieke winkels.. Deze zullen vermeld worden op de webwinkel met naam en adres. Je zal ze bij mijkunnen vinden op www.softcactus.be

   Verwijderen
 13. Heel mooi, ik spaar alvast voor volgende maand...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Super wat schoon is het stofke, en die frisse kleuren!
  Succes en ben benieuwd naar wat volgen gaat ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Gefeliciteerd alvast!! Ziet er erg veelbelovend uit je collectie!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ik had haar blogje al gelezen en ik kan haast niet wachten tot ik stofjes van jou in huis kan halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een eer dat zo'n schoon stofke mijn naam draagt !!
  Moest je nog iemand zoeken die de andere kleurvarianten wil uittesten, dan geef je maar een seintje...
  neven-jansen.be/mama

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Zo leuk om al de motiefjes die voor ons al zo vertrouwd zijn nu ook verwerkt te zien. Echt genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik mocht al eens papiergewijs mee genieten van jullie ontworpen stofjes ( Lieve had ze bij op een eerste blogmeet). Enne ik ben al verkocht. Ik vind stofje al prachtig en het was niet eens mijn favoriet! We gaan in kosten vallen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik hoop dat je genoeg rollen besteld hebt, want die gaan echt vliegen als zoete broodjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Mooooooooi! Geweldig dat je dit hebt ondernomen en aangepakt!!! En met zulk geweldig resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Doe mij alvast een bestellingske :)
  Elk ontwerp is stuk voor stuk geweldig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ohhh my my, die zelfkant is suuuuuuper! :-) én dan heb ik het nog niet over de stof zelf :-) Ik ben zoooo blij voor jou!!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik heb geen ambities in die richting, maar het moet geweldig zijn om uw eigen stof in handen te kunnen hebben. Proficiat! :)

  BeantwoordenVerwijderen