donderdag 25 januari 2018

Het ontbrekende patroontje oftewel een Norino Sweater voor tieners

Ik ben blij. Het gat is gedicht.
Nummer 28.  mag officieel veranderd worden van Niet te koop naar Gratis patroon.
Joepie! De immer stijlvolle Dorothée van Noortjeprullemie deed een schone geste en digitaliseerde met hulp van Katrien van Kaatjesnaaisels dat patroontje voor ons aller naaiplezier. Het is beschikbaar in maat 4-6 jaar en maat 7-9 jaar.

Omdat het een lekker loszittend oversized model is vroeg ze me of ik het ook eens wilde testen of het ding zou passen voor mijn tieners. Ik testte en keurde goed. Mijn dochters deden hetzelfde en het werd ook door hen ontegensprekelijk goedgekeurd!Ik veranderde er weinig aan. Dit is wat ik deed:

Ik nam de grootste maat, voegde overal 1 cm naadwaarde toe, onderaan 2 cm.
Aan de hals deed ik bij de oudste 1 cm eraf, bij de jongste een halve.
Ik naaide alles vast op persvoetbreedte.

Voor de boorden: Het Grill truitje voor de jongste
Onderaan 88 cm op 12 cm
Mouwen: 29 cm op 7cm
Hals: 44 cm op 7 cm (deze boord is iets breder dan het effen voorbeeld)

Voor de boorden: Het effen truitje voor de oudste (ze meet 1,64 cm ongeveer)
Alles precies hetzelfde als hierboven.
Hals: 45 cm op 5,5 cm

Deze is heel soepel. 
Gebruik je andere boordstof dan kunnen de maten voor de boorden anders zijn.
Reken dan 75% tot 80% van de omtrek naargelang de boordstof soepeler of stroever is.De stoffen die ik hier heb gebruikt zijn testlappen die we lieten maken. De kleur week te hard af van wat we hadden gevraagd, maar was te mooi om ongebruikt te laten. Een geluk bij een ongeluk dus en jammer genoeg dus niet te koop! Sorry!

De applicatie van de vleugeltjes komt van bij Veritas.
De tekst werd uitgesneden met de snijplotter uit gouden flexfolie van bij Lolika en het lettertype heet 'typewriter', gratis te downloaden op dafont.com
Het truitje is dus bij deze ook helemaal tienerproof verklaarden en zit op een wip in elkaar!
Zo hebben wij dat graag...

11 opmerkingen:

 1. Ik twijfel nog steeds of mijn tiener daar iets zal in zien. Maar langs de andere kant: het zit in een wip ineen, toch? Ik geef het het voordeel van de twijfel. Heel mooie exemplaren, overigens!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi hoor, zeker met die tekst en vleugeltjes ;-)
  Ik heb zin in veel engeltjes, na een dagje veel 'drukke' duiveltjes op school ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Stijlvolle truien! En wat heb je prachtige dochters trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die tekst en die vleugeltjes! Machtig mooi. En zo jammer van de kleur, maar ik ben ervan overtuigd dat jullie die zullen vervangen door iets wat nog beter is :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toffe sweaters heb je gemaakt!Ik vind het een super mooie kleur!Jammer dat ze niet te koop is.Wel benieuwd naar de volgende collectie ;-) en naar alles wat je weer gaat maken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. heel leuk! Jammer dat ze niet te koop is, ik sta langs geen kanten met groen maar mijn zus wel, nu hoop ik dus dat er toch iets groenig bij de volgende zal zitten, ander groen ofzo dat je wel gevraagd had :p

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo, waar kan ik het patroon downloaden aub? bedankt, Katie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo, waar kan ik het patroontje van deze trui downloaden? alvast, bedankt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je mag een mailtje sturen naar Noortje Prullemietje zelf. Ze heeft het even van de site gehaald, maar ze stuurt het per mail op als je wil! Succes ermee!

   Verwijderen