vrijdag 15 april 2016

Goede voornemens


 Goede voornemens, ik maak ze nooit! Wel, zeg maar zelden.. Ik ga ervan uit dat ik altijd mijn uiterste best zal doen om de dingen die ik nog wil bereiken te doen lukken zonder beloftes aan mezelf te moeten breken en diezelfde eigenste persoon teleur te moeten stellen. Een strategie die prima werkt overigens en zonder enig spoor van druk! Wat niet lukt vandaag lukt morgen wel is de filosofie..

Aan het begin van dit jaar maakte ik wel een zeldzaam 'goed voornemen'. Ik heb namelijk stapels en stapels (patroon)boeken waar ik nog nooit iets mee gedaan heb. Een milde boekenverslaving zit daar ongetwijfeld voor iets tussen. Niets zo heerlijk als een versgeperst nieuwbakken boek met smetteloze pagina's, geurend naar inkt!

Vanaf nu ga ik die pagina's wis en waarachtig beduimelen en de inhoud genadeloos verslinden.
Het eerste onaangeroerde boek werd beroerd en er rolde een tas van onde de naaimachine.. de Lili. Een tas op mijn lijf geschreven. Eenvoudig, handig en mooi!De Skew Cube in zwart wit uit de laatste Soft Cactus collectie moest er in allerijl aan geloven omdat de stof als een razende werd verkocht. Hij is bij ons dan ook helaas pindakaas helemaal uitverkocht, maar indien gewenst misschien nog wel ergens anders te verkrijgen.
In dat geval: Google is uw vriend.


Bovenste stof: Skew Cube black & white Soft Cactus
onderste stof: Cavasachtige gordijnstof uit de kast
Zwarte tassenband: Debondt

Patroon: Lili Grootste formaat uit de tas van Annelies


Omdat ik geen rivetten had liggen (en ik spontaan ga zweten als ik daar aan denk) verving ik deze door Anorak drukknopen (15mm) van Prym. Heel gebruiksvriendelijk moet ik zeggen. Geplaatst zonder zweet! Omdat het tassenband in combinatie met de stof te dik was voor de knopen gebruikte ik het vrouwtje en mannetje op de verschillende delen. Totaal nutteloos, maar met het beoogde effect!


Het zakje aan de binnenkant van de originele Lili verving ik door een ingewerkt zakje..


Ook dochterlief heeft de naaimicrobe te pakken. Iets wat ik alleen maar kan toejuichen natuurlijk! Ze frutselt met een jaloersmakende vrijheid de grappigste jurkjes voor de poppen in elkaar zonder zich aan één enkel regeltje te houden . Voor de tas deden we aan 'duonaaien' en hielden we ons wel min of meer aan de regeltjes. Fijn voor beiden. Zij een kleintje, ik een grote..


Kleine Lili tas door Eline
Stof: Restje uit de kast
PS: Blij om terug te zijn van weggeweest!25 opmerkingen:

 1. Da's een microbe die fijn is om door te geven! Heel mooie tassen.
  Zus 1

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Da's een microbe die fijn is om door te geven! Heel mooie tassen.
  Zus 1

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ze zijn allebei heerlijk maar die van lili vind ik toch nog een tikje mooier

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ben ik blij je terug tegen te komen in Blogland!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Het is gewoon heel erg druk geweest zodat er maar heel weinig tijd was om te naaien ..

   Verwijderen
 5. Zo moeder, zo dochter! Dat zijn erg leuke Lili's geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jeuj, tasvirussen kan ik vanaf nu alleen maar toejuichen! Rivetten werkelijk waar zijn een pak eenvoudiger om te plaatsen dan drukknopen ;) Maar zolang het zijn doel maar bereikt is alles toegestaan! Properkes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik hoor het donderen in keulen, rivetten? haha :-)

   en prachtige tassen... iets waar ik alleen maar bewondering voor heb want ik heb gelijk het geduld niet om tassen te naaien

   Verwijderen
  2. Als jij het zegt! Ik zal eens op les komen bij u dan zodat je dat eens properkes kan voordoen!

   Verwijderen
 7. Barbara van Stofrenke15 april 2016 om 22:01

  Ai zeg, en laat dat net het (ongeveer enige) naaiboek zijn dat ik nog niet heb. Zo'n mooie tas! Mijn handen jeuken al om eraan te beginnen... maar eerst snel nog dat boek zien aan te schaffen :-)))) En dan dat zwart met mint: dat blijft een supermooie combinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. echt toptassen! en dat stofje heb ik hier ook nog liggen om te verwerken, ik vind het zo mooi dat het iets bijzonder moet worden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel leuk!! En blij dat je terug bent ook! En wel in tweevoud, kan niet beter :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat ben ik blij dat je terug bent van weggeweest! En dan onmiddellijk met zo'n mooie tas ... Super!

  Http://tussensoepenpatatten.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen
 11. welkom terug!!! En wat een prachtige tassen!!

  dikke zoen

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh, allebei zo mooi!! 'k Zou niet weten welke ik de mooiste vind!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Beide tassen zijn super leuk!! Wat leuk om dit ook zo samen met je dochter te maken. Ooit begon ik ook met rokjes voor mijn poppen. gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Als ik deze versies van de tassen zie, zal ik misschien ook dat tassenboek moeten aanschaffen! Zowel sobere als de zomerse versie vind ik top!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik vind ze beiden mooi!En tof dat je dochter er ook mee besmet is,met dat naaivirus ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een mooi duo! En ik hou van het lintjesdetail binnenin, zo schattig.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oh dat lijkt me inderdaad supertof, samen met de dochter naaien! Mooie tassen!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hier ook blij dat je terug bent ....altijd zalige creaties
  tijd ,,,,,meer hebben we niet nodig naast de boeken en jouw stofjes

  BeantwoordenVerwijderen