dinsdag 26 maart 2019

Een blik achter de schermen, wat gezaag en geklaag, de bekendmaking van de winnaars van De Grote give away én we maakten weer een handig lijstje met patroondetails! Een hele boterham dus!


Zo, de spanning is er af! Alle pakketten zijn netjes verpakt en verzonden en liggen als alles goed is gegaan morgen in je favoriete winkel ondanks enkele tegenvallers. Door de hevige storm kon de container namelijk bijna anderhalve week niet gelost worden en hebben we op onze nagels gebeten van de spanning. Gelukkig ging de wind liggen net op het moment dat we de stoffen ten allerlaatste bij ons moesten hebben om alles tijdig in de winkels te krijgen en is alles goed gekomen! Oef!

Ik zou hier ook graag van de gelegenheid gebruik maken om enkele misverstanden uit de wereld te helpen. Het lijkt misschien onnozel maar het moet ons toch even van het hart want soms is het voor ons toch wel een beetje gevoelig! Zeker als de vermoeidheid zijn tol begint te eisen. Zo horen we  hier en daar geruchten gonzen dat we bewust een schaarste zouden creëren om allerlei vreemde redenen. Het komt ook voor dat er boosheid ontstaat omdat sommige stoffen heel snel uitverkocht zijn.

Laat één ding duidelijk zijn. Ik begrijp dat!

Ik kan jullie met stelligheid verzekeren dat we nooit bewust een schaarste creëren, dat we dat zelf ook verre van ideaal vinden en dat we ook het liefst iedereen zijn geliefde stofje gunnen. Ik toon jullie dus graag een blik achter onze schermen en om klaarheid te scheppen over sommige dingen.

Het feit is dat we vaak al een half jaar op voorhand de meters die we gaan produceren moeten vastleggen en dat het inschatten daarvan gewoon bijzonder moeilijk is. Daarbij komt nog dat soms een bepaalde stof in productie er leuker uitkomt dan verwacht wanneer er een kledingstuk mee gemaakt wordt. Bovendien kunnen de meters die bij ons binnenkomen ook nog schommelen. Soms komt er wat meer binnen, maar soms ook wat minder dan besteld. Dat kan dan weer verschillende redenen hebben maar productiefouten die eruit worden gehaald zijn de meest voorkomende reden. Nu ja, je hebt vast ook liever een stofje zonder een fout dan ééntje mét nietwaar?
Daarbovenop komt nog dat we in een half jaar soms harder groeien dan verwacht wat dan weer heel fijn is, maar ook moeilijk om iedereen goed te kunnen bedienen. Voor ons is er uiteraard ook altijd een risico aan verbonden. Een risico dat we liever berekend willen houden om te kunnen blijven bestaan en om een gezond bedrijfje te blijven.

Last but not least ontdekten we een probleem op onze website bij het bestellen van stoffen door de winkeliers bij deze collectie. Er werd een cruciale rekenfout gemaakt wanneer er massaal en gelijktijdig besteld werd. Dat arme ding kon de berekeningen niet meer aan en stond dus toe dat er meer stof verkocht werd dan voorradig. Echt balen is dat om in het vakjargon te blijven! Letterlijk. Voor gedupeerde winkels waar we bestellingen van moesten annuleren,voor ons, voor jullie...

Ik kan jullie verzekeren dat deze dingen dag en nacht in ons hoofd zitten en dat we ons uiterste best doen om oplossingen te zoeken voor problemen die zich voordoen. Ik hoor jullie bijvoorbeeld hardop denken. Kind, waarom produceer je dan gewoon niet wat bij wanneer het uitverkocht is? Ook daar wringt de schoen wel wat. We verdienen namelijk aan zo'n herproductie helemaal niets omdat we de stof dan met het vliegtuig moeten laten komen om er niet meer dan 2 maanden op te moeten wachten. Het neemt ook enorm veel tijd in beslag die we dan liever spenderen aan het bedenken van nieuwe dingen. We doen dit dan ook alleen maar in uitzonderlijke gevallen om iedereen blij te maken en als service, maar voor ons betekent het gewoon heel veel extra werk zonder extra choco op die boterhammen.

Zo ik hoop dat jullie niet zijn weggelopen van mijn gezaag en geklaag en dat er wat licht werd gebracht over sommige zaken want het belangrijkste dat ik jullie wil vertellen moet nog komen! We zijn namelijk ontzettend blij en dankbaar dat See You At Six zo goed ontvangen wordt bij jullie en dat we er zout van op onze patatten kunnen strooien. We doen het nog altijd super graag met even veel passie als die allereerste collectie. Misschien met nog wel meer passie en dat komt voor een groot stuk door jullie. Want de warmte die we voelen wanneer mensen graag met onze stoffen werken die overstijgt alles. Daarom, echt, een dikke merci!

Bij deze geef ik jullie nog een handig lijstje van de patroondetails mee met links naar de betreffende patronen!Gratis Emma sweater patroon van Emma & Mona. 
Aanpassingen: De trui een aantal maten groter overnemen. Mouwen en lijfje inkorten tot de juiste hoogte. Hals wat breder maken.
 Rocco in Raglan versie van Zonen 09
 Billie in raglan versie van Zonen 09
  Rocco in Raglan versie van Zonen 09
Applicatie met flexfolie van Lolika
  Emma sweater van Emma & Mona. 
Aanpassingen: De trui een aantal maten groter tovernemen. Mouwen en lijfje inkorten tot de juiste hoogte. Hals wat breder maken.
 Cardigan: Josephine Cardigan van Iris May Patterns
Aanpassingen. mouwen ingekort
T-shirt: Gratis Fons en Sien shirt van Wisj
Rokje: paperbag rokje (Zonder patroon)
Je kan onder andere HIER een link terugvinden van hoe je het kan maken! 
 Billie in raglan versie van Zonen 09
De applicaties op de mouwen en borst werd gemaakt met de easy screen print set van

Bomber jasje is de DIXIE bomber van See You At Six.
verkrijgbaar in vele winkels.
T-shirt: Gratis Fons en Sien shirt van Wisj

  Billie in raglan versie van Zonen 09
De applicatie op de mouwen werd gemaakt met de easy screen print set van

 Rocco in Raglan versie van Zonen 09.
Applicaties op mouwen en borst werden gemaakt met Flock folie van bij Lolika.

 Trui werd geïnspireerd op een trui uit de bestaande kleerkast.
Als alternatief kan je ook de gratis trui van Emma &Mona gebruiken. De trui wat groter overnemen. Panden doorsnijden waar je de colour block wil. Naadwaarde toevoegen.Terug aan elkaar zetten. Mouwen en lijfje inkorten tot de juiste hoogte. Hals wat breder maken.

  Billie in raglan versie van Zonen 09
De applicatie op de mouwen werd gemaakt met de easy screen print set van


T-shirt:  Strip Tee van Madeit patterns
De 2 middelste lijntjes werden erop gestreken met koperen flexfolie van bij Lolika voor
het shirt in elkaar werd gezet.

 Jurkje: Zelfgetekend patroon.

Riemen: Stof binnenstebuiten rond een elastiek genaaid. Bevestigd aan een metalen gesp van bij Veritas
 Gratis Emma sweater patroon van Emma & Mona. 
Aanpassingen: De trui een aantal maten groter overnemen. Mouwen en lijfje inkorten tot de juiste hoogte. Hals wat breder maken. Mouw in twee snijden. Naadwaarde toevoegen. Terug aan elkaar zetten.
 Bomber jasje is de DIXIE bomber van See You At Six.
verkrijgbaar in vele winkels.
T-shirt:  Strip Tee van Madeit patterns
 Marieke jumpsuit van Ikatee. De ruffle mouwen werden wat groter gemaakt.
  Bomber jasje is de DIXIE bomber van See You At Six.
verkrijgbaar in vele winkels.
T-shirt:  Strip Tee van Madeit patterns
  Cardigan: Josephine Cardigan van Iris May Patterns
Aanpassingen. Mouwen ingekort.
Short: TIN TIN short van Iris may patterns
Blouse: Bovenstuk van de Jeune Twin Set van Sew Pony
  Cardigan: Josephine Cardigan van Iris May Patterns
Aanpassingen. Mouwen ingekort.Lijfje ingekort
Broek: TIN TIN short van Iris May patterns verlengd.
 Blouse: Theo van Zonen 09
Aanpassingen: Recht beleg aangeknipt. Het achterpand iets van de stofvouw gelegd en fronsjes in gemaakt. Aan het voorpand wat extra aangeknipt aan de kant van het knopenpad. Twee kleine plooitjes ter hoogte van de kraag gelegd. Zo valt het hemdje wat ruimer en meisjesachtiger.
Rokje: Zonder patroon. 2 rechte lappen fronsen met een tunnel voor elastiek en 2 knoopsgaten voor de nestel.
  
 Theo van Zonen 09 herwerkt tot een jurkje. De maat van het hemd wat groter overnemen. In dit geval een 140 in plaats van 128. Een rokje met fronsjes aanzetten. Mouwen wat langer overnemen en omplooien. Omslag met knoopje maken  om de mouw op zijn plaats te houden.
 Zelfde jurkje als hierboven met riempje.
 Blousje: Zelfgetekend
Broek: Clara Culotte van Wisj
 Gratis Emma sweater patroon van Emma & Mona. 
Aanpassingen: De trui een aantal maten groter overnemen. Mouwen ingekort tot aan de elleboog en lijfje inkorten tot de juiste hoogte. Hals wat breder maken. 
 Short: TIN TIN short van Iris may patterns
Blouse: Bovenstuk van de Jeune Twin Set van Sew Pony
 T-shirt:  Strip Tee van Madeit patterns
De middelste strook werden erop gestreken met donkergroene flexfolie van bij Lolika voor
het shirt in elkaar werd gezet.
  Billie in raglan versie van Zonen 09
  Rocco in Raglan versie van Zonen 09.
  Jurkje: Zelfgetekend patroon.
 Jurkje: Tiny dress van Straight Grain. Aanpassingen: Ruffle toegevoegd.
Truitje:  Gratis Emma sweater patroon van Emma & Mona. 
Aanpassingen: De trui een aantal maten groter overnemen. Mouwen en lijfje inkorten tot de juiste hoogte. Hals wat breder maken. Applicatie in flex folie.
Rokje: Paperbag rokje (Zonder patroon)
Je kan onder andere HIER een link terugvinden van hoe je het kan maken! 
 Hemd: Theo van Zonen 09
t-shirt: Billie van Zonen 09
Jurk:  Zelfgetekend patroon.
   Rocco in Raglan versie van Zonen 09.
   Billie in raglan versie van Zonen 09
De applicatie op de mouwen en borst werd gemaakt met de easy screen print set van

Jumpsuit: Bovenstukje is het Gingerbread hemdje uit Home Made mini couture.
Broekje is het shortje van de Marieke jumpsuit van Ikatée


Dan zijn we nu aangekomen aan het plezante deel. Daar waar we weer 3 schone bonnen ter waarde van 200€ mogen weggeven. Eerst en vooral, Super hard bedankt om deel te nemen! Jullie fijne commentaren zijn niets anders dan hartverwarmend en geestverkwikkend!

De technologie staat gelukkig niet stil en om het ons makkelijk en eerlijk te maken maakten we gebruik van drie verschillende random generators die onschuldige hand mochten spelen. GetComBot klaarde de klus voor Instagram, De Good Luck Fairy lote iemand uit van facebook en de oude trouwe Random Generator selecteerde iemand van de blog.


Voor Facebook:


BAETENS NINA! PROFICIAT!
Stuur ons een mailtje naar info@seeyouatsix en we sturen je bon ASAP op!


Voor de blog:
EVELIEN TROG! VAN HARTE PROFICIAT!
Stuur ons een mailtje naar info@seeyouatsix en we sturen je bon ASAP op!


De winnaar van Instagram kan je daar bekijken. Ik maakte namelijk een filmpje van de trekking. Dat kan je in de stories en post van onze Instagram Account ontdekken! Spannend!


Aan al de rest, een heel hartelijke dankjewel om mee te dingen naar de waardebon!
er kunnen jammer genoeg maar drie winnaars zijn!
Je kan de collectie vanaf morgen 27/03/2019 verkrijgen in tal
van winkels en webshops! We zijn alvast heel benieuwd naar jullie creaties!

Laat de lente maar beginnen en die Good Vibes komen!


Nog een extra dankjewel aan onze lieve modellen Sem, Lorane, Amelie, Leau, Lexx & Eline
en aan onze super styliste, tante, mama en zus Debora!
Jullie zijn de beste!
X

12 opmerkingen:

 1. Ik begrijp helemaal jullie verzuchtingen, het harde werk achter de schermen is vaak niet zichtbaar hé. Maar ik geniet telkens weer van de kleuren, de prints en vooral de prachtige foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toppers zijn jullie! En ik vind het juist zo leuk dat het geen massa productie is, want hoe heerlijk dat de kleding daardoor zo uniek is... enne mensen die zeuren hou je altijd.. schud het van je af! Nog 2 uurtjes en een kwartier 😇❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat vervelend dat jullie het gevoel hebben dat jullie je moeten 'verdedigen'. Jullie prachtige collecties zijn telkens weer pareltjes en hoe fijn is het dat jullie - tot in detail - de gebruikte patroontjes delen! Ook de foto's zijn adembenemend mooi. Zo een grote inspiratiebron dat jullie zijn! Ik tel de uren af...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Proficiat aan de winnaars!Probeer de negatieve zaken te negeren,ik snap dat wel dat jullie daar toch wel een beetje mee in zitten maar jullie zijn goed bezig!Ik ga morgen een stofje scoren ;-) terwijl ik eigenlijk nog het wafelstofje moet verwerken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. een prachtige collectie echt waar! En ik snap jullie voorzichtigheid, tuurlijk is dat logisch. Misschien een ideetje om ooit in de toekomst eens enkele populaire stofjes bij een nieuwe lading bij te laten maken (geen idee of dat kan eigenlijk, ik ken daar niets van), pre-order enzo dus zeker al verkocht?
  in ieder geval keuze genoeg en de vorige collectie ligt nog in mijn kast dus ik kom geen stof tekort hoor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is zo moeilijk in te schatten ook welke stofjes populair gaan zijn he, iedereen heeft (gelukkig) een andere smaak! Jullie doen dat supergoed, respect!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jullie zijn gewoon TOP.
  Iedereen is dol op jullie kwalitatieve stoffen 😍

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Amai, er komt wel heel wat bij kijken. Goed dat je dat eens blogt, zo weet iedereen hoe het komt dat er soms tekorten zijn.
  Ik moet wel toegeven dat ik ontzettend blij ben dat ik wat van mijn favoriete stofje heb kunnen bemachtigen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een eer en hoe super leuk om al die mooie creaties te zien! Een heel dikke proficiat met alweer een prachtige collectie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jullie stofjes zijn zalig! Ik wacht telkens ongeduldig op de nieuwe collectie! Als je de stofjes echt dan weet je toch gewoon dat je snel moet bestellen :)

  BeantwoordenVerwijderen