dinsdag 6 mei 2014

Hoe verwijder je super makkelijk lastige kamsnaps!? Zo..

Kamsnaps..
Superleuk om te zien en om te verwerken.. Tenminste.. als ze werken! Steeds vaker liet ik de kamsnap tang links liggen omdat de dingen me 8 van de 10 keer grijs haar bezorgen. We zullen het maar steken op de Chinese makelij zeker? Hoewel, het kan ook liggen aan mijn niet zo ontwikkelde spieren..

De ene keer knijp ik zo hard op de tang en wil het ding er nog niet netjes in! De andere keer ontdek ik dat in het zakje vers aangekochte kleurtje enkel de mannetjes zitten en de vrouwtjes zijn vergeten. Wel pas nadat ik de eerste drukknoop al geplaatst heb..

Verwijderen die handel is de boodschap dan! En daar begint het spelletje.. Honderduizend tips en demonstraties via Youtube hoe je zo'n mislukt ding kan verwijderen en echt waar,.. bij iedereen die het voordoet lukt het wonderwel, behalve bij mij. Ik zeg het u.. onderontwikkelde spieren zullen het wel zijn, of gewoonweg ongeduld. Want als ik het er nu af wil, dan moet het ook nu gebeuren en niet pas over een minuut of dertig! Verschillende keren maakte ik dus uit woeste frustratie een gat in mijn kledingstuk!

Maar vanaf nu is dat verleden tijd! Een klein vogeltje fluisterde mij een gouden tip in het oor op de naaiclub!
Het is dus nu mijn beurt om de blijde boodschap de wereld in te gillen.. Zodat onze 'kamsnapfrustraties' geen naaidepressies teweeg brengen.. Want dat willen we niet, nietwaar?

Je hebt één ding nodig.. Een soldeerbout! Misschien heeft het lief, echtgenoot, buurman of bompa nog een gratis exemplaar liggen.. En anders moet je jezelf zeker eentje aanschaffen en steevast naast je kamsnaptang bewaren Je kunt al zo'n dingetje kopen voor zo'n 10 euro.. De bedreven internetshopper kan er vast eentje vinden tegen een betere prijs!

Hoe ga je te werk? Steek de stekker van de soldeerbout in het stopcontact.. Wacht een minuutje totdat het ding warm is en gebruik deze tijd om andere aangename en nuttigere zaken te doen zoals te dromen over uw volgende vakantiebestemming of zoiets.. Plaats de warme punt van de soldeerbout één seconde (of misschien wel 2) tegen het midden van je te verwijderen kamsnap. Trek de beide delen 'easy' van elkaar en klaar is kees!
Voor zij die niet weten hoe een soldeerbout eruitziet en
zoals mezelf  in
het bezit zijn van een echtgenoot die die in een ver verleden
nog een studie elektronica gedaan heeft.

Zo dus..


Zie ne keer hoe ne schone kamsnap..


Stoffen envelop volgens de tutorial van petitspirates
Stoffen: Soft cactus

25 opmerkingen:

 1. volgens mij heeft mijn broer dat nog liggen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik heb zo geen tang, dus geen problemen hé. meestal knoopsgaten en knopen en anders heb ik een prym tang voor get geval ik ooit een drukker nodig heb. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb je ook een uitleg hoe die dingen er netjes in gaan!Ik heb zo'n tang maar krijg er de dingen niet netjes in met het gevolg dat ik ze er uit moet halen en daar ligt mijn werkje dan....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vind je hier : http://lanalotta.blogspot.be/2014/03/kamsnaps-gebruiken.html

   Verwijderen
 4. :D weeral een pak frustratie de wereld uit dankzij je tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. goed om te weten...ik nam de hamer en sloeg erop los..;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. JEUJ.....ik heb nog ergens een soldeerbout liggen...maar waar ligt die ook alweer?
  Merci voor de erg nuttige tip, en uw enveloppekes zien er super uit met die prachtige kamsnap!
  ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dank je! Tja, eigenlijk een super simpele tip. Ik had natuurlijk zelf ook kunnen verzinnen dat warmte hierbij de oplossing was. Maar in geval van 'mislukte kam snap nood' heb ik kennelijk ook nogal last van 'tunnelvisie'... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is een goeike, die ga ik zeker onthouden! Nu nog een soldeerbout scoren.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gelukkig heb ik nog nooit knamsnaps hoeven te verwijderen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hy! Dat is een goeie tip! Ik heb laatst aan een kamsnap zitten prutsen maar toen er absoluut geen beweging in kwam, heb ik het maar zo gelaten. Met alle frustraties van dien....thanks!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik doe het zo, zonder soldeerbout en met de kamsnaptang zelf: https://www.youtube.com/watch?v=uIDfCI6SJck

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Bij mij zijn die snaps altijd zo moeilijk te open te krijgen, ik moet er altijd zo hard aan trekken dat ik schrik heb dat de stof zal scheuren. Ze zitten er nochtans mooi in? Nog iemand dat probleem?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sommige snaps vind ik idd ook moeilijk open te krijgen.. Ligt miss aan de fabricage? Ik trek ze meestal uit voorzorg open aan het knoopje zelf zonder echt aan de stof te trekken..

   Verwijderen
 13. super nu weet ik hoe het moet, ik pakte een stekje en stok het in het midden van de kamsnap en dan moest ik zien dat mijn kleding stuk niet in de fik vloog, dank u voor de TIP

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, Das een goei!! Nog nooit gehoord.. Erg originele manier met risico's! :)

   Verwijderen
  2. ja, zeg da wel, ik heb nog al staan springen, dat brand goed
   ben heeeeeeeeeeel blij met je TIP

   Verwijderen
 14. INderdaad met een soldeerbout gaat dat heel erg goed, maar dan moet ik altijd naar mijn papa rijden. Ik probeer het hier thuis te doen met een stanley mesje dat ik onder de kamps snij en dan gaat hij ook makkelijk los!
  Goed dat je de gouden soldeertip deelt!
  Liefs Bie

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Nog een mogelijkheid: http://mollekebolleke.blogspot.be/2013/03/het-tegendeel.html

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ga ik eens uitproberen.. Dank voor het delen van deze tip!
  Liefs, Veerle

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dat wordt dan een taakje voor de man in huis ... heeft hij ook zijn aandeel in het zelfgemaakte kledingstuk . Oh ja, hij had al een aandeel ; patroontje printen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ben ik blij dat ik niet de enige ben die de kamsnaps er niet goed in krijgt en nu weet hoe ze er gemakkelijker uit te halen zijn!Bedankt voor de uitleg.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. we gaan eens op zoek gaan naar een goedkoop exemplaar!


  staruur.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen